Bonus: Om att hitta rätt storlek på din nya cykel, om svenska damcyklister och några tips på hur du håller dig varm när du vintercyklar.

Niclas Haslum och Daniel Rytz med ett bonusavsnitt i Cykelwebbenpodden podcast.

Niclas Haslum och Daniel Rytz med ett bonusavsnitt i Cykelwebbenpodden podcast.

I veckans bonusavsnitt pratar vi om hur du hittar rätt storlek när du ska köpa ny cykel. Vilka mått som är de viktigaste och vilka du inte behöver bry dig om. Sen pratar vi om vilka svenska proffscyklister vi kommer se i damklungan 2020 och lite om vilka vi tycker är de mer spännande övergångarna i herrklungan där det tyvärr är glest med svenska cyklister. Sen avslutar vi med några tips om hur du håller dig varm på vintercyklingen efter att en vi fått en lyssnarfråga kring detta.

Många hör av sig till oss och frågar om råd kring storlek på cykel och hur en ska tänka vid val av storlek. Det finns några mått som är relevanta oavsett cykelmärke och modell och det är stack och reach. Det blir en lång utläggning där vi försöker förklara varför dessa två mått är de viktigaste, tillsammans med sadelhöjden (som mäts från centrum på vevpartiet till toppen av sadeln).

Vi går också igenom vilka svenska proffscyklister vi kommer se i damklungan 2020.

  • Emilia Fahlin, FDJ
  • Sara Penton, Drops Cycling Team
  • Hanna Nilsson, Parkhotel Valkenburg
  • Wilma Olausson, Team Sunweb
  • Julia Borgström, NXTG Racing

På herrsidan ser det tunnare ut och på den högsta nivån har vi endast Tobias Ludvigsson, också han i franska FDJ. Vi pratar dock om ett gäng andra spännande och intressanta övergång i herrklungan, t ex om Mikel Landa och Wout Poels i Bahrain-McLaren, om Matteo Trentin i CCC och Rohan Dennis till Team Ineos. Sen hävdar Niclas att Sam Bennett kommer ta minst 20 segrar för Deceuninck-QuickStep i år. Vad tror du?

Avslutningsvis bjuder vi på några tips om hur du håller dig varm på vintercykelpassen. Bland annat nämner Daniel Bar Mitts som du kan läsa om här: Bar Mitts; När inget annat funkar.

Veckans bonusavsnitt hittar du här på vår Patreonsida.

Stötta Cykelwebbenpodden

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. Som patron får du:

Varje liten krona gör skillnad och tack vare ALLA fantastiska patrons samt våra grymma sponsorer har vi i dagarna haft möjligheten att skaffa oss lite spännande utrustning. Detta dök upp på redaktionen igår och med dessa handhållna mickar blir vi mer mobila vilket öppnar massor av möjligheter för spännande intervjuer och gäster. STORT TACK ALLA NI SOM STÖTTAR OSS!

Mikrofoner i en låda

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och och nu finns även Niclas på Instagram. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

Stack och reach. Så här mäts det på ALLA cyklar

1 reaktion på ”Bonus: Om att hitta rätt storlek på din nya cykel, om svenska damcyklister och några tips på hur du håller dig varm när du vintercyklar.”

  1. Pingback: Bonus: med Fredrik Kessiakoff som gäst | Cykelwebben

Kommentera