Bar Mitts – När inget annat funkar

bar-mitts

Ok, kanske lite sent påtänkt nu när plusgraderna börjar dominera väderprognoserna och folk runtom i landet börjar snegla på sina racers när det är dags för helgens distanspass. Men ändå.

Här kommer ett tips för er som har svårt att hålla händerna varma och sköna under vintern.

 

Tunna handskar, tjocka handskar, innervantar i ylle, små kemiska handvärmare, batteridrivna handskar? Lobstervantar, tumvantar eller fingervantar? Listan kan göras hur lång som helst på prylar som vi köpt genom åren för att göra något så enkelt som att hålla värmen i händerna.

Men plötsligt händer (HÄNDER) det. Man hittar den där prylen som löser ett svårt problem på ett så självklart sätt att man frågar sig hur det kan ha dröjt så länge innan man hittat svaret.

Bar Mittsen monteras runt broms- och växelreglagen så man kommer åt allt smidigt och enkelt under färden
Bar Mittsen monteras runt broms- och växelreglagen så man kommer åt allt smidigt och enkelt under färden

I fallet med kalla händer heter lösningen Bar Mitts. Kraftiga neoprenöverdrag som monteras på styret och som skapar ett litet mikrouniversum med en alldeles egen klimatzon för dina händer. De är såpass effektiva att Cykelwebbens försökskanin, som för övrigt alltid klagar på kalla händer, cyklade 4,5 timmar i 3-5 minusgrader utan några problem. Under Bar Mittsen bars endast ett par tunna innervantar vilket också bidrar till en bättre känsla när man håller i styret.

En annan fördel med designen är att den är bättre på att göra sig av med överskottsvärme och den fukt som brukar orsakas av den. På så sätt hålls händerna torra och behagliga under hela passet!

Nej, vackra är de inte och ge dig inte på att cykla utan att hålla i styret med dem monterade (eftersom de är lite vindkänsliga samt gör det lite svårt att greppa styret i panik)! Men bortsett från det ser vi inga nackdelar.

Bar Mitts går att köpa direkt på barmitts.com eller hos välsorterade cykelbutiker.

1 reaktion på ”Bar Mitts – När inget annat funkar”

  1. Pingback: Cykelwebbenpodden Avsnitt 3 | Cykelwebben

Kommentera