Bar Mitts – När du har tröttnat på att frysa

Bar Mitts är cykelhandsken för dig som hatar att frysa under vinterpassen. Nu är det slutfryst och dags att hålla händerna varma och sköna under vintern.

Tunna handskar, tjocka handskar, innervantar i ylle, små kemiska handvärmare, batteridrivna handskar? Lobstervantar, tumvantar eller fingervantar? Listan kan göras hur lång som helst på prylar som vi köpt genom åren för att göra något så enkelt som att hålla värmen i händerna.

Bar Mitts monterade på blå cykel

Är Bar Mitts lösningen mot kalla och stelfrusna händer?

Men plötsligt händer (HÄNDER) det. Man hittar den där prylen som löser ett svårt problem på ett så självklart sätt att man frågar sig hur det kan ha dröjt så länge innan man hittat svaret.

Lösningen mot stelfrusna händer på vintern heter Bar Mitts och är ett par kraftiga neoprenöverdrag som monteras på styret. De skapar ett litet mikrouniversum med en alldeles egen klimatzon för dina händer som gör att du med största sannolikhet inte kommer behöva frysa mer. De är såpass effektiva att Cykelwebbens försökskanin, som för övrigt alltid klagar på kalla händer, cyklade 4,5 timmar i 3-5 minusgrader utan några problem. Under Bar Mittsen bars endast ett par tunna innervantar vilket också bidrar till en bättre känsla när du håller i styret. Bar Mittsen monteras runt broms- och växelreglagen så du kommer åt allt smidigt och enkelt under färden

Bar Mittsen monteras runt broms- och växelreglagen på cykeln

En annan fördel med designen är att den är bättre på att göra sig av med överskottsvärme och den fukt som brukar orsakas av den. På så sätt hålls händerna torra och behagliga under hela passet!

Nej, vackra är de inte och ge dig inte på att cykla utan att hålla i styret med dem monterade (eftersom de är lite vindkänsliga samt gör det lite svårt att greppa styret i panik)! Men bortsett från det ser vi inga nackdelar.

Var köper jag Bar Mitts?

Bar Mitts går att köpa direkt på hos tillverkaren eller hos välsorterade cykelbutiker.

För andra produkter, kolla in vår avdelning om tester. Annars tipsar vi såklart om att du ska lyssna på Cykelwebbenpodden under vinterpassen

1 reaktion på ”Bar Mitts – När du har tröttnat på att frysa”

  1. Pingback: Cykelwebbenpodden Avsnitt 3 | Cykelwebben

Kommentera