Kör Vätternrundan som ett proffs, eller med proffs. Dags att ansöka!

skodamustasch

En vass tid på Vätternrundan är som alla vet en klassisk statusmarkör i motionärskretsar. Men alla som kan något om cykling vet ju att en sån tid är inget man fixar på egen hand. Självfallet måste man trampa själv, men för att cykla riktigt fort måste man ha lika snabbt, eller ännu hellre ännu snabbare sällskap.

Och sitter du nu där och tänker att dina kompisar inte är snabba nog så misströsta inte! Här kommer två möjligheter för dig som vill köra rundan i finfint sällskap! Och med full support. Nästan som ett proffs.

Skoda Cycling Team och Abloc Team Mustasch!

Skoda Cycling Team

För fjärde året i rad kör Skoda Cycling Team Vätternrundan med målet att gå under åtta timmar. Konceptet är enkelt; Man har handplockat 15 rutinerade och snabba cyklister (bland andra Fredrik Kessiakoff och till i år ryktas det även om Lisa Nordén) och utöver det finns det 15 platser som är öppna för vem som helst att söka till. De 15 som blir antagna till teamet får full support under säsongen och under själva rundan för att på så sätt ha de bästa förutsättningarna att klara sig under den, för många, magiska 8-timmarsgränsen.

Men skynda att skicka in din ansökan. Deadline är imorgon (12/2) klockan 23.59!

Läs mer på skodacyclingteam.se

Abloc Team Mustasch

Gänget bakom Abloc (som vi skirivit om tidigare) bjuder på ett snarlikt koncept som man döpt till Team Mustach. Här finns också en stomme på 15 riktiga snabbingar (bland annat från Sveriges bästa elitlag Team Tre Berg-PostNord) och de 15 övriga platserna erbjuds motionärer som anser sig ha kapacitet nog att runda sjön på lite mer ambitiösa 7.15. Namnet Team Mustasch kommer från att man vill uppmärksamma kampen mot prostatacancer och under 2016 drog man in hela 80.000 till forskning inom området. Målet för 2017 är att slå det.

 

 

13450280_1138238102904690_8406409238907393281_n

 

Ansökan till Team Mustasch öppnar 17 februari. Häng på låset på teammustasch.se! (Och även om du inte är sugen på att cykla går det finfint att bidra med en slant till insamlingen här.)

 

 

Kommentera