Nystart och en ny start – BORTOM Cycling

Bortom Cycling socks

Nä hörni! Nu är det väl ändå dags att väcka upp Cykelwebben ur den vinterdvala den verkat hamna i. Dags för en nystart alltså. Och vi kör igång på bästa möjliga sätt; En nyhet om ett nytt svenskt varumärke med siktet inställt på cykling. All möjlig cykling!

Cykelwebben kollade läget med cykelentreprenörerna Calle Andersson & Tobias Dahlberg, killarna bakom BORTOM Cycling.

Börja lite kort och berätta var idén om BORTOM föddes?

Vi på BORTOM cyklar själva, både kort och långt, med olika ambition men upplevelsen, komfort och att kunna lita på materialet är väl det som vi är måna om. Även om vi under flera år genomfört en del olika cykelprojekt, online och offline så har vi ändå alltid funderat på ett projekt med inriktning på produkter. Ju mer man cyklar själv, ju mer man pratar med cyklister desto mer input har vi fått på vad som skulle kunna tillföra något. Vi hoppas och tror att vi genom BORTOM kommer kunna göra just det.

Hittills har man kunnat se en ganska försiktig lansering i sociala medier och på er webbsida får man veta att det finns en enda produkt att beställa i nuläget. Berätta lite mer!

Ja, just nu har vi en utvecklat en strumpa för cyklisten som gör sig bäst på den kyligare rundan, med hög ullkvalité (71%) och utformat vissa detaljer för att passa extra bra i cykelskon. Sen är det
förvisso många som även använt strumpan för löpning-, längd- och utförsåkning ska sägas. Färgerna, för den uppmärksamme, har faktiskt koppling till mer än en soluppgång på en “early bird”-runda utan även till just Småland. 

Bortom1

Så det kommer inte sluta med bara strumpor?

Givetvis handlar det inte bara framöver om fler strumpor, även om det kommer finnas med i vår/sommar. Utan några fler produkter är tänkt att tillkomma i utbudet som första hand kommer i finnas tillgängliga i våra egna kanaler. 

Vår grundtanke är att låta varumärke och produkter växa “organiskt” utan att stressa fram något. Vi tar det utifrån vad vi själva känner är användbara produkter och såklart ska det se bra ut också. Om vi beskriver det lite mer fyrkantigt är BORTOM är ett småländskt varumärke vars ambition är att tillhandahålla användbara och stilrena produkter till den inbitne cyklisten. Vi hoppas att just ordet bortom leder tankarna till upplevelsen kring att cykla, oavsett vad eller hur man gör det. Att det bakom nästa krön, berg, stig eller krök döljer sig nya vyer och tankar. Vi cyklar själva för att slappna av, få tid att rensa huvudet och få nya intryck och ladda batterierna. Det vill vi på något sätt få med oss i varumärket/produkterna hur flummigt det än låter.

Strumporna är tillverkade i Småland, kommer det fortsätta så även med resten av sortimentet?

Såklart går det inte att tillverka alla produkter vi tänker oss längre fram i Småland men det är där vi börjar och tycker är roligt att börja just här. Vi får ha med oss naturen, skogen och Småland med mera i det vi gör helt enkelt. 

Vi på Cykelwebben gillar småskalighet, enkelhet och lokal förankring och applåderar initiativet samtidigt som vi önskar Calle, Tobias och BORTOM ett stort lycka till på resan.

Följ dem via Facebook, Insta eller på bortomcycling.se

Kommentera