123: Massor av Tour-snack, Rissveds vinner världscup och damernas Giro

Trots att Jenny Rissveds vinner världscup och damernas Giro d’Italia har körts så handlar det mesta, som alltid i juli månad om världens största cykeltävling. Tour de France.

Semestertider, juli månad och världens största cykeltävling Tour de France rullar vidare, nu i tillbaka i hemlandet Frankrike. Därför blir det självklart massor av snack kring Touren, om etappsegrarna, om snackisarna och om massa annat. I skuggan av Touren har damerna kört Giro d’Italia där storfavoriten höll för favorittrycket. I mtb-världen har det körts världscup i Lenzerheide, Schweiz, där Jenny Rissveds nått imponerande framgångar. Kul!

Det blir också lite annat smått och gott i form av Em för u23 och juniorer med stort svenskt deltagande, kortbane-SM och ett kortare prylsvep där vi dragit en vinnare i vår tävling med Dometic.

Lyssna på avsnitt 123 med massa Tours-snack, Rissveds framgångar och damernas Giro

Avsnitt 123 presenteras i samarbete med Velocio

Velocio är ett klädmärke som vill designa och producera bättre cykelkläder. De har också ett stort engagemang för samhällsfrågor och för att skapa en mer inkluderande och välkomnande kultur inom cykelsporten! Något vi verkligen supportar! I veckans avsnitt listar Daniel sina 3 favoritplagg hos Velocio. Överst på listan hittar ni Luxe-bibsen, följt av Signature Jerseyn och trea på listan är coola och gravliga TRAIL ultralight hooded jacket.

Med rabattkoden CWP20 får du 20% rabatt hos Velocio. In och kika!

Veckans avsnitt presenteras också i samarbete med Bravur Watches

Cykelnördarna Johan & Magnus driver svenska klockmärket Bravur med bas i Båstad. Förutom ett brett utbud av snygga och stilrena klockor har de också en Grand Tour Chronograph-serie där de släpper en ny klocka (kronograf) inför varför Grand Tour. Eftersom Tour de France är igång har de nu lanserat årets version av Tour-klockan, La Grand Boucle. På klockan hittar du flera subtila cykeldetaljer som t.ex. polkadot-prickiga urtavlan, siffran 13 upp och ned och indexet vid kl 12 som hämtar inspiration från stenarna som du hittar i de franska bergen.

Sjukt snygg, årets Tour-klocka. Med koden CWP får du 2500 SEK rabatt när du handlar på bravurwatches.se. Och du, koden gäller på hela sortimentet!

Är du sugen på mer cykel?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera