149: Damernas Giro, Herrarnas Tour och säger vi farväl till en legend?

Vi har fullt fokus på Tour de France som har nått första vilodagen. Vi pratar om en osannolikt jämn Tour och ett missat rekord. Damernas Giro Donne har körts och så pratar vi om lyssnarnas favoritcyklister.

Det finns väl ingen av våra lyssnare som missat att vi var på plats i Baskien och såg starten på Tour de France 2023? Lyssna gärna på våra specialavsnitt från Touren där vi försöker förmedla känslan över att vara på plats bland galna fans och grymma cyklister. I veckans avsnitt snackar vi såklart massa Tour de France. Om Cavendishs vurpa, om Philipsens eventuella vårdslöshet, om Puy de Dome, om kampen mellan Jonas och Pogi och vad vi kan förvänta oss frammåt.

Även om Giro Donne körts i skuggan av herrarnas Tour så snackar vi om en överlägsen Van Vleuten som fortsätter dominera trots att många så kallade expterter dömt ut henne! Och om Bastianelli som hänger upp cykeln efter en fantastisk karriär.

I prylsvepet har Daniel spanat lite på prylarna i Touren och hur trenden ser ut. Och, nytt segment alert! Vi introducerar “Favoritcyklisten” där ni får höra några av våra lyssnares favoritcyklist. Hiss eller diss? Lyssna så får ni svaret.

Enjoy!

Lyssna på avsnitt 149 om Tour de France 2023, Giro Donne och våra lyssnares favoritcyklister.

Tony Rominger – en favoritcyklist

Annemiek van Vleuten. Vem dömde ut henne!?

På tal om Puy de Dome. Poulidor och Anquetil 1964.

Vill du har mer cykel i dina lurar?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera