150: En Tour tar slut, en annan tar vid.

Cykelwebbenpodden avsnitt 150

Samtidigt som herrarna går i mål i Paris drar Tour de France Femmes avec Zwift igång. Det går inte att klaga på brist på cykeltävlingar att kika på just nu. Och i Sverige har MTB-SM körts i Daniels hemstad Borås.

Tour de France 2023 är slut och vinnare är (SPOILER ALERT!) dansken Jonas Vingegaard. Igen. För andra året i rad. En Tour som länge var oerhört jämna blev sen inte så jämn när Tadej Pogacar träffade mannen med hammaren upp för Col de la Loze. Vi pratar om framtiden för Pogacar och om han behöver välja väg. Vi bjuder också på taktikskolan när vi går igenom den 18:e etappen och Kasper Asgreens etappseger. Sen blir det lite snackisar som Niclas fångat upp från Paris.

I söndags drog även Tour de France Femmes avec Zwift igång. Vi gläds något enormt åt att vi har hela fem svenska tjejer till start. Vi går igenom upplägget och vilka etapper som sticker ut. Sen pratar vi lite om den stora kampen mellan de två absolut största favoriterna, Demi Vollering och Annemiek van Vleuten.

I Sverige har MTB-SM körts i Borås och missa inte alla de nya svenska mästarna. I prylsvepet blir det brillor och hjälm från franska Julbo samt test av sadel från SQ-Lab som du i Sverige hittar hos Lerdala Sport.

Enjoy!

Lyssna på avsnitt 150 av Cykelwebbenpodden om herrarnas Tour de France 2023 & starten på Tour de France Femmes avec Zwift. Samt MTB-SM såklart.

Niclas i Trocadero-skjorta. Snart som Cykelwebbenpodden-skjorta!?

Niclas sitter i en trocadero-skjorta.

Thibau Pinot möter en fanatisk publik. Hur magiskt?

AI eller IRL. Bröderna Yates klättrar.

Ciccone i rödprickigt!

Vingegaard besök Wout som nyss blivit farsa. Wouts frilla ändå!

Intervjun med Matej Mohoric!

Vill du har mer cykel i dina lurar?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera