151: Mycket VM, lite (dyra) prylar och en spännande premiär!

Cykel-VM körs just nu i Glasgow med massor av discipliner som ska avgöras. Daniel rasar över dyra prylar samtidigt som vi är övertaggade på vårt nya segment historiehörnan, denna vecka om spanjoren Belokis vurpa.

UCIs nya påfund supercykel-VM är igång i Glasgow där många olika discipliner inom massor av grenar ska avgöras. Vi håller koll på mycket med mest fokus på landsvägsloppen. Juniorernas linjelopp är körda och likaså herrarnas linje. Vilket race, vilken bana, vilken värdig vinnare! Kingen Mathieu van der Poel vinner VM efter fiaskot förra året. Vi snackar också lite bana där det finns många kopplingar till landsvägscyklingen.

I prylsvepet blir det dyra hojar från både Canyon och Specialized. Daniel är på krigsstigen och rasar över hur prisbilden ser ut nuförtiden!

I vårt nya segment historiehörnan kommer vi “folkbilda” om viktiga, intressanta och klassiska hörnstenar i cykelhistorien. Vi hoppas ni kommer gilla historiehörnan, denna gång historien om spanjoren Joseba Belokis vurpa på Touren 2023 som tvingade Lance Armstrong att gena över ett fält.

Enjoy!

Lyssna på avsnitt 151 om cykel-VM 2023, dyra prylar och historien om Joseba Belokis otäcka vurpa.

Joseba Belokis vurpa på Touren 2003

van der Poels vurpa och seger på cykel-VM 2023 i Glasgow

Ganna vinner VM-guld på bana efter en tight fight mot Dan Bigham

Jenny Asplund vinner brons på cykel-VM

Specialized släpper Tarmac SL8

Vill du har mer cykel i dina lurar?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera