Wengelin på Bianchi och Bliz-Merida blir proffs

bliz3

Det har trillat in lite svensknyheter i inboxen så här på måndagen.

Dels har vi fått ett nytt svenskt proffslag och dels byter en av våra främsta MTB- och crosscyklister från amerikanskt till italienskt (och lite svenskt).

Bliz-Merida blir proffs

“Det är med stor glädje vi kan konstatera att vi nått fram till målet att registrera laget som UCI Continental Team för 2016. Rent tävlingsmässigt så betyder det att vi kan köra tävlingar med lite högre status än vad som varit fallet tidigare. Förhoppningen är även att vårt arbete skall få mer uppmärksamhet både av media och cykelfans nu när vi är ett professionellt team.” – Team Manager, Dennis Nystrand

bliz

Laget har funnits i olika konstellationer i hela 10 år och med envist och ihärdigt arbete har man nu tagit sig en nivå till. Med fina resultat i bagaget från 2015 hoppas man såklartt på ett givande 2016.

Laget kommer, precis som Team Tre Berg-Bianchi, att ha sin bas i Skara och laguppställningen ser ut som följer:

Hannes Forsby (19) Swe
Niklas Henttala (19) Fin
Yannick Janssen (25) Ned
Hiski Kanerva (21) Fin
Matti Manninen (23) Fin
Pierre Moncorgé (23) Fra
Johan Svensson (36) Swe
Robert Pölder (24) Swe
Mikkel Tefre Lunder (19) Nor
Nikolai Tefre lunder (21) Nor

Mattias Wengelin kör Bianchi

Efter några framgångsrika säsonger på Specialized byter Matthias Wengelin inför 2016 cykelsponsor till (svenskägda) italienaren Bianchi.

wenganbianchi

Wengelin med SM-tecken i såväl XC som Marathon och cykelcross har ett viktigt år framför sig med EM på “hemmaplan” i Huskvarna och med siktet inställt på OS i Rio.

”Vi är mycket glada och stolta och det passar oss som handsken att starta ett samarbete med Matthias Wengelin. Vi är huvudsponsor för MTB EM 2016 och det är ett OS år så vi kommer att göra vårt bästa för att skapa förutsättningarna för att Matthias ska lyckas i sina mästerskapssatsningar. Vi vill även ha en del att säga till om i resultatlistan på Långloppscupen och XC cupen i Sverige kommande säsong”, säger Mats Hermansson, Marknadschef.

Vi på Cykelwebben önskar både Wengan och gänget i Bliz-Merida Pro Cycling ett stort lycka till!

Vi passar också på att påpeka den lustiga likheten mellan just Bliz-Meridas kit och Wengelins gamla teamkläder…

prispall2

Eller är det bara vi som tycker det?

Kommentera