Serva och tvätta cykeln. På bensinmacken!

cykeltvätt hos okq8

OKQ8 har sedan tidigare haft “För hela livet med bilen” som sin slogan.

cykeltvätt hos okq8

När man i dagarna öppnar en cykelvårdsplats på stationen vid Slussen i Stockholm kanske det är dags att ändra på det?

OKQ8 – För hela livet med bilen. Och cykeln.

Det damp ner ett pressmeddelande i vår inkorg tidigare idag där OKQ8 berättar om sin satsning på cyklister som inte har möjlighet att fixa med cykeln hemmavid.

– Eftersom det är många som rör sig med cykel i innerstaden vill vi finnas till för dem. Dessutom är Stockholm är en stor cykelstad, det känns naturligt att vi är en av de första städerna i satsningen, säger Robert Wigsten, säljchef på OKQ8 Katarinavägen.

Sedan tidigare har man på flera stationer ett mindre cykelutbud med delar för reparation och enklare underhåll. Det har också varit möjligt att tvätta sin cykel i företagets Gör det själv-hallar, men nu satsar man alltså specifikt på cyklisterna. Och självklart vill man också trycka på hållbarhetsaspekten i det hela.

– Vi arbetar kontinuerligt med hållbarhetsfrågan, en del av satsningen är att finnas till för alla människor i rörelse, vare sig man väljer att ta bilen eller cykeln, säger Camilla Slunge Dowling, Hållbarhetschef på OKQ8.

Oavsett anledning och eventuella baktankar tycker vi på Cykelwebben att det är ett alldeles lysande initiativ och hoppas att det får spridning till fler mackar på fler orter.

Läs hela pressmeddelandet här.

 

Kommentera