Julklappstips: Racedots

Trött på säkerhetsnålar?

Det finns få andra grejer som kan kännas lika rituellt som att nåla fast nummerlapparna på cykeltröjan innan tävling. Men egentligen är det ju ett ganska ineffektivt sätt att få fast lappen på.

Trött på säkerhetsnålar?

Racedots är lösningen.

Med utgångspunkten att säkerhetsnålar faktiskt förstör dyra cykelkläder drog filmaren och cyklisten Jason Berry igång en crowdfunding-kampanj på Indiegogo för att finansiera utvecklingen av en bättre lösning.

Målet var att skrapa ihop 30 000 dollar för att kunna förverkliga sin idé. Det gick bättre än förväntat och på en dryg månad hade över 1500 personer bidragit med nästan 70 000 dollar och RaceDots var på väg att gå från idé till verklighet.

Idén är superenkel. Istället för nålar använder man sig av små men superstarka magneter för att hålla nummerlappen på plats. Finessen är att det formmässigt också finns en “hone” och en “hane” vilket gör att de är lättare att få på plats och också lätta att flytta runt på plagget när man redan fått ihop dem.

recedots2

Enda nackdelen är att de är betydligt dyrare än säkerhetsnålarna som vi är vana att få gratis i startkuvertet från arrangörerna. Ett 5-pack magneter kostar runt 20 dollar och vill du ha 10 stycken kostar det 34 dollar (plus frakt). Men utslaget på ett gäng tävlingar och förhoppningsvis insparade trasiga tröjor blir det inte så farligt i längden.

Köp direkt från racedots.com!

Kommentera