Nya kläder och nya mål för Sir Brad

wiggins_hour

Sir Bradley Wiggins har en imponerande meritlista med VM- och OS-titlar på både bana och landsväg och självklart med totalsegern i Tour de France 2012 bland det allra finaste.

Nu tar han farväl av landsvägskarriären och satsar på en comeback på velodromen. 7 juni siktar han på att sopa hem timrekordet på bana. Och han gör det för sitt eget helt nya lag.

I samband med Paris-Roubaix gjorde nämligen britten sin sista tävling för Team Sky. För att bättre kunna fokusera på sin satsning på velodrom har han alltså startat ett eget team. På så sätt kan han skräddarsy sitt tränings- och tävlingsprogram inför det första nya målet; Timrekordet. Till 2016 är siktet inställt på OS i Rio.

Vad döper man då sitt eget lag till om inte “Wiggins”. Och Bradley är en cyklist som lägger stor vikt vid det här med kläder och stil överlag. Därför är han gissningsvis nöjd med att ha fått med sig klädsponsorn från Team Sky. Rapha står nämligen för design och produktion av den nya teamtröjan.

wiggins-jersey-01

Resten av sponsorerna känns också igen. Sky, Jaguar och Pinarello. Jo jag tackar.

Intresset för att se vad nationalhjälten kan åstadkomma verkar det heller inte vara något fel på. Biljetterna till timrekordet sålde slut på sju minuter. Vi får hoppas att Wiggins är lika snabb runt velodromen, då kan det bli ett bra rekord!

Någon egen hemsida verkar laget däremot inte ha knåpat ihop så vill ni veta mer, följ Wiggins (laget alltså) på Instagram, Twitter eller Facebook!

 

 

Kommentera