Bröderna Ludvigssons och Sara Mustonen-Lichans nya kläder

Härom dagen presenterade Giant-Alpecin sin nya tävlingsdräkt och sina nya sponsorer. I laget kör bröderna Tobias och Fredrik Ludvigsson som båda fanns med på scen i Berlin.

2 brothers in @giantalpecin worldtour, happy to have him onboard this great team!! #berlin #presentation #cambrils #swecycling #aplecin

Een foto die is geplaatst door Tobias Ludvigsson (@tobiasludvigsson) op

När Thomas Lövkvist och Fredrik Kessiakoff lagt av och Jonas Ahlstrand och Gustav Larsson båda signat för lag som har Pro Continental-status så är bröderna Ludvigsson från Jönköping de enda svenska cyklisterna som formellt kör i cyklingens högsta division, WorldTour.

Storebror Tobias har varit proffs sedan 2012 och har sedan dess kört i samma lag men under olika flagg pga av sponsorbyten. I år kommer laget heta Giant-Alpecin då den japanska komponentjätten Shimano byts ut mot en shampo-tillverkare som titelsponsor.

Lillebror Fredrik tar till i år klivet upp från stallets utvecklingslag och tar en plats i den 27 man starka truppen vid sidan av stjärnor som Marcel Kittel, John Degenkolb och Tom Dumolin.

Förra årets vita kit är utbytt mot ett inverterat med svart botten och vita detaljer.

Team launch Giant - Alpecin in tBerlin

Teamet har också ett damlag som under 2015 kommer att tävla under namnet Liv-Plantur. Liv är cykelmärket Giants dam-linje och det faller ju sig då naturligt att sponsra damlaget genom den labeln. I Liv-Plantur återfinns ett av de mer rutinerade svenska damproffsen nämligen Sara Mustonen-Lichan. Sara verkar däremot inte varit med vid presentationen i Berlin så vi får vänta med bilder på henne i 2015 års kläder.

Laget kör såklart vidare på Giant-cyklar med Shimano-komponenter. Som man kan se här när John Degenkolb stajlar lite.

 

Kommentera