Bontrager laddar för en riktig gubbvinter!(?)

Bontrager OMW - Old Man Winter

Gubbvinter? Är det ens ett uttryck? Vad betyder det egentligen?

Vi har, ärligt talat, ingen som helst aning. Men strunta i det nu. Bontrager lanserar en ny vintersko som har just det namnet. Fast på engelska då; Old Man Winter.

Vi som av en eller annan anledning hamnat här uppe i norden och som också av en och annan anledning fastnat för det här med cykling har det rätt tufft. Inte nog med att i princip alla som har en ratt i händerna vill ta oss av daga, vintrarna här i landet är svinkalla. Så medan våra cykelkompisar i Italien eller Spanien tacklar “vintern” med att dra ett par extra strumpor utanpå cykeldojorna måste vi ta till mer drastiska åtgärder.

Och det är något Bontrager tagit fasta på. Nya skon Old Man Winter är en ordentlig vinterkänga som ser ut att klara det mesta Kung Bore slänger dess väg.

Old Man Winter - Sula

Den största nyheten med OMW är också den största skillnaden från “vanliga” vinterskor. Skon består av nämligen av två delar. En rejält fodrad och isolerad innersko som tillsammans med ett vind- och vattentätt skal håller foten både varm och torr. En stor fördel med den konstruktionen är att innerskon kan tvättas och på så sätt hålls den fräsch och fluffig vilket gör att de isolerande egenskaperna behålls bättre.

Sulan har fäste för SPD-kloss och har större fokus på isolering och komfort än på styvhet. Innerskon har snörning för att hålla foten på plats och ytterskon stängs med en vattentät dragkedja och två kardborreband. Skaftet är extra högt och utrustat med en dragsko för att hålla snöslask borta.

Kan Bontrager ha hittat lösningen på blåfrusna tår och smärtsamt kalla vinterpass? Vi hoppas innerligt att så är fallet och även om vi inte är superpepp på vintern, ser fram emot en möjlighet att testa den i skarpt läge!

Kommentera