Flaskpost!

Podium_vid_cover

Det krävs inte alltid tusentals hårt förvärvade kronor för att man ska känna den där härliga materiella lyckan som cykelprylar i allra bästa fall kan skänka.

Daniel Rytz lägger ut texten kring hur nåt enkelt och billigt kan skänka glädje mil efter mil. Eller klunk efter klunk.

Visst, jag har kört på hjul som kostar tiotusentals kronor och cyklar som kostar mer än en beggad V70 från 2010. Absolut, jag har haft enorm nytta av att träna med Wattmätare sen den tid då man fick slå sönder hela spargrisen för att ha råd med en begagnad SRM eftersom det var det enda som fanns på marknaden, och visst är det skönt att dra på sig ett helmatchat exklusivt klädkit och toppa anrättningen med ett par top of the line-skor och såklart lika matchande hjälm och brillor för att sedan summera den totala kostnaden till så mycket att man helst inte ens tänker på det.

Men trots att jag älskar prylar så känner jag mer och mer att jag finner större glädje i de där små grejerna som bara funkar. Och framför allt de där som funkar över förväntan. Det finns ingen som helst koppling till exklusivitet eller pris, snarare tvärtom.

Så därför tänkte jag helt enkelt tipsa om en liten pryl som, i all sin enkelhet, har förgyllt de senaste säsongerna av mitt cyklande.

podium_2

Cykelflaskor är en förbrukningsvara. Och som sådana är de inget jag brytt mig om i någon större utsträckning. Det har varit teamflaskor, reklamflaskor, sponsorflaskor eller vad som nu funnits närmast till hands. Några har varit bättre, några sämre men alla har väl funkat ok och därför har vad som sitter i mitt flaskställ för tillfället varit en icke-fråga. Men sedan hände det.

Av en slump köpte jag två CamelBak Podium-flaskor (eftersom det var de som bäst matchade färgen på min cykel). Sedan var det klippt. Jag kommer aldrig köpa cykelflaskor av en annan modell igen. Den stora och egentligen enda skillnaden på de här flaskorna och andra är locket och pipen som man dricker ur. Locket skruvas på flarran och kan med ett enkelt handgrepp låsas så att det inte går att dricka över huvudtaget. Det gör också att man kan förvara flaskan i en väska utan att vara nojig över att den ska läcka. Pipen är försedd med ett membran som gör den i princip helt droppfri och all dricka hamnar i munnen istället för hälften på brallorna eller dylikt som ofta är fallet med läckande pipar av hårdplast. En annan fördel med den membranförsedda pipen är att den öppnar sig så pass mycket att man får sig en rejäl klunk vatten eller sportdryck bara man klämmer till lite på flaskan. Inte övertygad? Kolla videon!

Det kan te sig bagatellartat att bli så här pass exalterad över något så enkelt och vardagligt som en cykelflaska, men tro mig… Once you go CamelBak, you never go back!

CamelBak Podium finns att köpa hos de flesta välsorterade cykelhandlare och kostar runt en hundring. De är visserligen lite dyrare än andra flaskor, men mer valuta för pangarna är det svårt att hitta i cykelvärlden.

OBS! Det här inlägget är inte på något sätt sponsrat eller betalt av CamelBak utan se det bara som enkel konsumentupplysning. Fast om någon vill skicka mig en låda Podiumflarror så tackar jag inte nej.

Kommentera