En afton i dämpningens tecken

ohlins_hq

I Upplands Väsby några mil utanför Stockholm ligger en, utifrån sett, ganska oanspråklig industrilokal. Och för den som saknar intresse för motorsport och teknik skvallrar heller inte den stora gula loggan om vad som försegår där inne.

Men för den invigda skaran är det närmast helig mark.

Öhlins, som bolaget heter, är nämligen bäst i världen på dämpning och nu tar de sikte på cykelmarknaden.

Även om Öhlins varit inne och tassat lite på cykelmarknaden tidigare är det först nu man släpper sin första egna renodlade cykelprodukt.

Framgaffeln RXF 34 är utvecklad för teknisk stigcykling. Utvecklingen har skett tillsammans med Specialized och gaffeln är optimerad för deras Camber-, Stumpjumper- och Enduro-modeller.

RXF34_frontfork_5-1280x853

För den nyfikna finns det redan nästa vecka möjlighet att lära sig mer om gaffeln. Vi tog ett snack med Patrik Eklund på Specialized Concept Store i Stockholm om hur och var;

Hej Patrik! Jag ser att ni bjuder in till en Öhlinsafton. Vad i all världen är det för något?

Yo!

Ja, alla är välkomna att komma och klämma på nya gaffeln. Sen kommer lite folk från Öhlins hit och berättar varför deras grejjer är bättre än allt annat. Åsså kan man få en öl å chips. Allmänt trevligt alltså, typiskt bra cykel- och teknikhäng!

Onsdag 27 januari 18.00 är det som gäller. Hos oss på Skeppsmäklargatan 33 i Hammarby Sjöstad! Anmäl er gärna till vårt Facebook-event:
https://www.facebook.com/events/1632553863673755/

Kul! Men vad är det för speciellt med den här gaffeln som gör att den behöver en alldeles egen afton?

Först är det ju kul att den är utvecklad i Sverige. Och av Öhlins! De är världsledande på dämpning vad gäller all form av motor-racing. Att de nu vänder blicken mot oss cyklister är såklart superspännande. Det här är den första gaffeln de släpper till vår målgrupp och vi är grymt peppade på att se hur bra det kan bli och vart det kan leda.

Vi på Cykelwebben är benägna att hålla med! Det är alltid kul med svenska spelare på marknaden och när de spelarna sitter inne på makalösa mängder kunskap och skicklighet insamlat under årtionden blir det ännu mer spännande.

 

Kommentera