59: Fredrik Kessiakoff gästar podden

Fredrik Kessiakoff, numera förbundskapten för mountainbikelandslaget är gäst hos Cykelwebbenpodden.

I veckans suuuuuperlånga avsnitt av Cykelwebbenpodden får vi besök av Fredrik Kessiakoff, en av våra mest meriterade cyklister på både landsväg och mountainbike. Kanske mest känd från Tour de France 2012 när han kämpade om den rödprickiga bergatröjan. Numera är Fredrik förbundskapten för mountainbikelandslaget.

Fredrik berättar om den tidiga karriären på mtb och hur han hamnade inom cykelsporten. Hur vägen till två OS såg ut och varför han valde att lämna skogen för vägen efter Beijing 2008. Sen blir vi också lite starstruck när vi tittar på gamla resultatlistor och inser vilka cyklister Fredrik tampades med och som han slog, hur han körde i den rödprickiga bergatröjan på världens största cykeltävling samt lite inblickar bakom kulisserna till en verklighet som inte alltid är så glammig som det kan verka utåt.

Avsnittet blev som ovan nämnt superlångt så veckans lyssnarfrågor sparade vi till bonusavsnittet som släpps på fredag. Vill du ha tillgång till det så läs mer nedan.

Stötta Cykelwebbenpodden

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till bonusmaterial som vi släpper exklusivt via Patreon

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och och nu finns även Niclas på Instagram. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

Veckans avsnitt

Här har ni veckans avsnitt. Länkar och annat vi pratar om hittar ni som vanligt här nedan.

Narr choklad

Även detta avsnitt görs i samarbete med Narr konfektyr. De producerar smått osannolika 8-10 ton choklad om dagen vilket vi verkligen inte kan släppa. Deras butik ligger längs med E4:an vid Ödeshög och där är det bara kliva in i handla godis och choklad i massor. Ett obligatoriskt stopp tycker vi om ni har vägarna förbi. Hos företaget finns också ett gediget cykelintresse och i år är de 35 cyklister som ska försöka ta sig an Vätternrundans nya bansträckning på en snabb tid under 8 h. Du hittar cykelsatsningen på Facebook och Narr konfektyr på Instagram.

Fredrik Kessiakoff goes full bergatröjabonanza

Fredrik Kessiakoff i bergatröjan på Tour de France

5:a på tempo-VM 2012

Fight med Voeckler i bergen!

1 reaktion på ”59: Fredrik Kessiakoff gästar podden”

Kommentera