103: Paris-Roubaix, Cykel-VM och timvärldsrekord

Cykelwebbenpodden snackar Paris-Roubaix

Äntligen Paris-Roubaix för både damer och herrar efter ett och ett halvt år utan. För damerna blev det en historisk första upplaga av Hell of the North i leran i Frankrike där poddens kompis Sara Penton gjorde sin allra sista tävling som cykelproffs.

Paris-Roubaix – Hell of the North

Förväntningarna var skyhöga på årets upplaga av Paris-Roubaix. Som ett av cykelsportens fem monument är Paris-Rouaix alltid en av tävlingarna både cyklister och fans ser fram emot. Och med tanke på att Paris-Roubaix varken kördes förra året eller i våras var förväntningarna höga. Att det inför tävligen hade regnat gjorde inte fansen mindre taggade. Lyssna på veckans avsnitt så får du veta hur det gick. Avsnittet hittar du längst ned i detta inlägg.

Paris-Roubaix Femmes

Om det rådde pepp inför herrarnas tävling var det inget mot vad som gällde för Paris-Roubaix Femmes, damernas upplaga. Det var en historisk dag då vi ÄNTLIGEN för första gången fick se damklungan ta sig an gatstenarna mellan Paris och velodromen i Roubaix. Vi var såklart också superpeppade och gjorde ett bonusavsnitt inför Paris-Roubaix där vi snackade med både Sara Penton och proffstränaren för Trek Mattias Reck. Det avsnittet hittar ni här. Paris-Roubaix Femmes blev också Sara Pentons sista tävling som proffs och hon avslutar nu en lång och framgångsrik karriär som en uppskattat hjälpryttare som kröntes med en svensk mästartitel.

Mer lyssning med Mattias Reck & Sara Penton

Trogna lyssnare vet att både Sara & Mattias varit med i podden flera gånger förut. Sara gästade avsnitt 52 men har också hörts i ett bonusavsnitt. När det gäller Mattias har han varit med flera gånger, senast när vi snackade träningstips.

live På plats på Paris-Roubaix

Våra cykel- & klockgalna kompisar från Bravur Watches var inbjudna av EF Procycling Team att följa Paris-Roubaix live och samtidigt träffa laget och ledarna. För vår räkning körde de en #instagramtakeover av vårt Instagramkonto och bjöd på massor av häftiga bilder och videos från Frankrike. Här kommer ett litet urval av det.

Johan & Magnus tillsammans med Johan Vansummeren.
Bravurgänget med 2011 års vinnare av Paris-Roubaix, Johan Vansummeren.
Wout van Aert & Mathieu van der Poel på Paris-Roubaix.
De två stora kanonerna Wout van Aert och Mathieu van der Poel.
Cyklist duschar efter Paris-Roubaix
Dansken Michael Valgren sköljer av sig efter ett lerigt Paris-Roubaix.

Annat vi pratar om i veckans avsnitt

Förutom en häftig upplaga av Paris-Roubaix med mycket spänning, massa vurpor och värdiga segrare snackar vi såklart om mycket annat. I veckans avsnitt blir det lite snack om gamla legender, cykel-VM 2021 i Belgien, SWE-cup och timvärldsrekord.

I veckans prylsvep blir det nyheter från Monark, ny grushoj från BMC och test av Jaybird Vista 2.

Är du sugen PÅ MER CYKELSNACK än bara Paris-Roubaix?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

Följ Cykelwebbenpodden på sociala medier

Vi finns på diverse sociala plattformar och du är mer än välkommen att följa oss där!

Instagram

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. Vill du följa Cykelwebben (som du såklart ska göra) så finns vi på Instagram här under @cykelwebben.

Facebook

Cykelwebben hittar du här på Facebook.

Twitter

På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här.

Strava

Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här.

Lyssna på Avsnitt 103: Paris-Roubaix, cykel-vm & timvärldsrekord

Kommentera