102: Ett tragiskt dödsfall, uppsnack inför VM och Superman får sparken

Cyklist som har blivit triatlet.

Cykelsporten har drabbats av ett tragisk dödsfall samtidigt som VM på landsväg drar igång i Belgien. Vi svenskar kan däremot glädja oss åt att på andra sidan Atlanten fortsätter Jenny Rissveds köra starkt.

Vi är förbi 100 och det har hunnit bli avsnitt 102. Cykel-VM har smugit igång med en vinst på herrarnas tempo för TopGanna. Vi snackar om Sveriges trupp till VM i Belgien och vad vi kan ha för förväntningar på svenskarna som åker ner. Vi snackar också om de stora favoriterna inför linjeloppen nästa helg och vilka som är outsiders. På MTB-sidan fortsätter vår svenska världsstjärna att köra start samtidigt som det går tyngre för Superman Lopez vilket får oss att sväva iväg bland feta plånböcker, köpta segrar, OS i London och triathlon för medelålders män.

I veckans prylsvep är det nyheter från tre klassiska tungviktare inom cykelsporten: Trek, SRM & Monark. Är det något att ha? Lyssna så får du svaren.

Bland veckans lyssnarfrågor svarar vi bland annat på om Cross is boss, vem som är snyggast på cykeln av oss två, vilka rullar du ska ha i vinter och hur stor skillnad det är på en linjecykel och en tempocykel.

Stötta podden och få tillgång till våra bonusavsnitt där vi gör djupdykningar inom massa olika ämnen!

Varför inte slå två flugor i en smäll? Stötta podden samtidigt som du får tillgång till våra bonusavsnitt? Genom att stötta oss ekonomiskt med några kronor bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre. Om du blir Patron får du på köpet tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper varannan vecka. Lite kortare avsnitt men mer djupdykningar. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

VECKANS AVSNITT

vinokurov vinner bastogne-liege 2010

monark. no words needed. 🙂

nytt från srm

wilma olausson till uno-x nästa säsong

Kommentera