104: Assioma DUO-Shi test, intervju med Lucas Eriksson och det gamla vanliga

Avsnittsbild för Cykelwebbenpoddens 104:e avsnitt.

Assioma DUO-Shi har långtestats av Daniel, ett par effektpedaler från Favero. Vi pratar också med Lucas Eriksson efter segern i Frankrike och så pratar vi Tour de France 2022, kör påståendet och svarar på lyssnarfrågor.

Vi tar pulsen på Lucas Eriksson efter segern i Circuit des Ardennes, testar en ny effektmätare från Favero som är kompatibel med Shimanopedaler och så plockar vi in succésegmentet “påståendet” tillsammans med klassikern lyssnarfrågor. Eftersom Daniel ännu en gång återupptäckt charmen i att cykla när det är mörkt ute har vi också tagit fram ett fint lamperbjudande tillsammans med Tooorch

Veckans avsnitt med Test av Assioma Duo-Shi och intervju med lucas eriksson

Vi testar Assioma Duo-Shi

Vi har tidigare testat Favero Assioma Duo med lyckat resultat. Denna gång är det dags för test av en nyhet från italienarna på Favero.

Vad är Favero Assioma Duo Shi?

Favero Assioma Duo Shi är en dubbelsidig pedalbaserad effektmätare. Shi står för att pedalerna nu är Shimano-kompatibla till skillnad från Favero Assioma som hade Look-standard.

Enkla att installera

Favero Assioma Duo-Shi pedaler
Enkelt att byta axel med Assioma Duo-Shi.

Med en axel byter du enkelt på dina nuvarande Shimano-pedaler och vips så har du nu effektmätare. I veckans avsnitt berättar Daniel vad han tyckte om pedalerna.

Assioma Favero Duo-Shi effektmätrpedaler
Installerade och klara.

Tour de France 2022

Förutom snack om effektmätarpedalerna från Assioma pratar vi om Tour de France 2022 och gläds åt att vi ÄNTLIGEN kommer att få se ett damernas Tour de France. Åtta etapper med start i Paris den 24:e juli. För herrarna väntar start i Danmark och Köpenhamn med tre etapper innan det bär av till Frankrike. Där kommer vi återigen få se en Paris-Roubaix-etapp och flera tuffa bergsetapper, samtidigt som spurtarna också kommer få sina chanser.

Lucas Eriksson

Vi får ett snack med Sveriges bästa manliga cyklist för tillfället, Lucas Eriksson som berättar om segern i Circuit des Ardennes International. Han pratar också om en fin säsong i stort och hur han ser på nästa säsong. Blir Lucas kvar i danska Rival-stallet eller ligger ett WT-kontrakt och väntar att skrivas på? Lyssna på veckans avsnitt så får du svaret!

Cykellampor från Tooorch

Gänget på Tooorch är tillbaka och är med och presenterar veckans avsnitt. Denna gång har vi testat cykellampan Gaciron Speed X 1800 som är perfekt för mörkercykling i skogen. Redan ett bra pris blir ännu bättre med 10 % rabatt med koden som gäller på hela siten. Klicka in på vår landningssida hos Tooorch eller surfa in på startsidan och ange koden CWP för 10 % på hela köpet. På landningssidan hittar du också lamporna vi snackar om. För våra Patrons finns ett ÄNNU bättre erbjudande som ni hittar på Patreon.

Gaciron Speed X 1800
Gaciron Speed X 1800

ÄR DU SUGEN PÅ MER CYKELSNACK!?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

Kommentera