105: Bancykling, Narr choklad och nya gravelcyklar

Omslaget till Cykelwebbenpodden avsnitt 105 med en bild på Ashton Lambie.

Bancykling innehåller många olika discipliner, men hur körs var och en egentligen? Det får Niclas svara p¨å när Daniel håller läxförhör. Chokladfabriken Narr choklad från Ödeshög är tillbaka med en cykelsatsning och vi pratar om nya gravelcyklar och svarar på frågor om träning.

Bancykling

Vet du hur varje gren inom bancykling körs? Med tanke på att VM i bancykling har gått i Roubaix i Frankrike som vi självklart pratar om passar Daniel på testa Niclas kring hans kunskaper inom bancykling. Hur körs omnium och scratch? Eller team pursuit? Hur många klarar du? Vi snackar också om några av vinnarna, te.x. Elia Vivianni som i dagarna skrev på för en comeback till INEOS. Vi pratar också om segrar för Letizia Paternoster, Lotte Kopecky, Ethan Hayter och Ashton Lambie.

Narr choklad presenterar veckans avsnitt

Niclas med massa choklad från Narr choklad.
Niclas går igenom allt smarrigt som kommit från Narr choklad.

Vi är väldigt glada över att välkomna Narr Choklad tillbaka som sponsor för Cykelwebbenpodden! Våra vänner från chokladfabriken i Ödeshög kommer vara med oss i några avsnitt framöver och just nu, förutom att producera sjuka mängder smarrig choklad så har de också dragit igång en ordentlig cykelsatsning där målet är att cykla Vätternrundan under 8 h. Startavgift, hjälm, kläder, cykelflaskor, ja det mesta ingår om du blir en av de 35 utvalda som får chansen att köra med Narr choklad. Våra vänner på Narr Choklad har också nyligen öppnat en webbshop och där gäller just nu 20 % på ett köp om du anger koden cwp. #tacknarr för att ni är med igen och stöttar Cykelwebbenpodden!

Mera choklad från Narr chocolate.
More is more!

Nya gravelcyklar

I veckans prylsvep pratar Daniel om två nya gravelcyklar, en tysk och en amerikanare.

Canyon Grizl AL

Tyska jätten Canyon släppt en aluminiumversion av äventyrsgravelhojen Grizl, en cykel som gjord för bike-packing utrustad med massor av fästen och en överkomlig prislapp.

Specialized Crux

Nya Specialized Crux från amerikanska Specialized har gått från att vara en CX-hoj till att bli en cykel helt byggd för att rejsas med på graveltävlingar. En cykel med både clean look och låg vikt.

Veckans avsnitt av cykelwebbenpodden om Bancykling, narr choklad och nya gravelcyklar

Övrigt i veckans avsnitt av Cykelwebbenpodden

Förutom bancykling, Narr choklad och nya gravelcyklar blir det som vanligt massa annat. Här kommer lite av uippslagen.

Träningsupplägg för cyklister

Bästa sättet för att förbättra sig på en viss typ av intervall. Och är off-seasonvila något en motionär behöver ägna sig åt. Dessa två frågor och lite annat tar vi oss an när vi svarar på lyssnarfrågor från er lyssnare.

Nathalie Eklund byter lag

Regerande svenska mästarinnan på tempo, Nathalie Ekulnd byter lag inför 2022 och kommer kommande säsong återfinnas i spanska Massi-Tactic.

Alex Dowsett gör ett försök på timvärldsrekordet

På vår favoritvelodrom i Mexico gör Alex Dowsett ett rekord på att försöka slå Victor Campenaerts timvärldsrekord på bana.

ÄR DU SUGEN PÅ MER CYKELSNACK!?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera