Träningstips med Mattias Reck samlade på ett ställe

Niclas och Reck
Niclas Haslum lyssnar på Mattias Reck
Niclas är trollbunden av Mattias

Vi har haft glädjen att ha med oss proffstränaren Mattias Reck i studion vid inte mindre än två tillfällen. Det har resulterat i två matiga avsnitt och ett bonusavsnitt för våra Patrons. Eftersom avsnitten är poppis bland våra lyssnare har vi samlat dem här på ett och samma ställe för att de ska vara lätta att hitta!

Om Mattias Reck

Mattias har många strängar på sin lyra! Han är lärare i grund och botten men delar idag sin tid mellan att vara tränare för både herrar och damer i proffslaget Trek-Segafredo och en deltidstjänst på Cykelgymnasiet i Skara. Han finns också med på ett hörn i de båda företagen Guided Heroes och Maurten. Allt detta har ju en sak gemensam, att få olika människor att prestera bättre i sin valda idrott. Utöver allt han är på pappret är Mattias också otroligt engagerad, entusiastisk och generös med sin kunskap. Något som gör honom till lite av en drömgäst både för oss och för våra lyssnare!

Mattias Reck med cyklister i Giant Alpecin
Innan han gick till Trek-Segafredo jobbade Mattias med Giant Alpecin-stallet © Team Giant-Alpecin

Avsnitt 22

Redan i avsnitt 22 dyker Mattias upp i studion och det blir ett matigt snack om effektbaserad träning. Vi hinner med lite nostalgi och såklart en hel del om hans erfarenhet när det gäller att jobba med proffs som John Degenkolb och Marcel Kittel. Har du inte lyssnat än så gör det genast, har du redan lyssnat så är det ändå värt en omlyssning!

Avsnitt 55

Vårat mest lyssnade avsnitt hittills är vår vinterträningsspecial där Mattias delar med sig av tips på hur man bäst lägger upp träningen för att lägga grunden för en stark säsong.

Här är ett urplock av det vi snackar om i avsnitt 55:

  • De populära 40/20 & 30/15-intervallerna (som vi beskrivit i den här artikeln)
  • Hur viktigt är det att köra distanspass?
  • Styrketräning för cyklister? Är det något att satsa på?

Även om det inte är långt kvar till säsongen och vintern varit väldigt mild och snäll mot oss cyklister så kommer du få massor av tips och idéer för träningsupplägg inför årets säsong!

Bonusavsnitt

I samband med Avsnitt 55 började vi skapa lite extra content för våra Patrons, det vill säga lyssnare som stöttar podden genom tjänsten Patreon. Mattias var gäst i vårat första bonusavsnitt och bjöd även där på många bra tips, t ex ett enklare träningsupplägg för oss glada amatörer som vill bli starka till våren! Avsnittet hittar du här.

Vi är superglada över att så många där ute vill stötta Cykelwebbenpodden och är peppade på att göra podden bättre och bättre hela tiden! Bonusavsnitten kommer du som Patron åt via Patreon-appen eller på www.patreon.com/cykelwebbenpodden

Och är du inte Patreon än så kan du använda samma länk för att läsa om tjänsten och signar du upp idag så får du såklart tillgång till alla våra bonusavsnitt!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och nu finns även Niclas på Instagram. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

Kommentera