109: Cykelåret 2021 – en summering

Cykelåret 2021 - en summering

Cykelåret 2021 lider mot sitt slut och i veckans avsnitt av Cykelwebbenpodden summerar vi året som gått. Vi följer också upp förra veckans avsnitt med att bjuda på flera glädjande nyheter gällande svensk cykel.

Traditionsenligt summerar Cykelwebbenpodden cykelåret precis innan nyår. Denna gång är det cykelåret 2021 som vi går igenom och vi delar ut ris & ros. Här är några av kategorierna:

  • Årets avsked
  • Årets flopp
  • Årets pryl
  • Årets comeback
  • Årets jobbigaste
  • Årets manliga & kvinnliga cyklist

Vi pratar också om några fantastiska nyheter för svensk cykel, om tröjgate och att det snart är cross “på riktigt”.

Motala AIF CK startar UCI continental-lag

Superkul att kunna snacka om att Motala AIF satsar ordentligt 2022 och startar ett conti-lag. Många spännande och unga cyklister gör att det här blir ett spännande projekt att följa.

Nya Canyon Aeroad – verkligen inte årets pryl

Se finalen av årets Le Samyn och notera hur Mathieu van der Poels styre gått av vid ena bromshandtaget.

Narr chocolate – Sveriges godaste choklad görs i Ödeshög

Åker du på E4an svänger du av i Ödeshög och besöker fabriken. Är du cyklist käkar du choklad från Narr Chocolate, familjeföretaget som gör massvis av god, smarrig och lyxig choklad. Cykelintresset är stort på Narr och just nu erbjuder de Cykelwebbenpoddens lyssnare 20 % rabatt med koden CWP i deras webbshop.

B3 Consulting – ett företag som jobbar med företagskulturen

Veckans avsnitt presenteras i samarbete med B3 Consulting. IT-konsultbolaget som jobbet stenhårt med företagskulturen och har en tydlig inriktning mot wellness, träning och cykel. De hindrar dem inte från att jobba mycket med jämställdhet, inkludering och andra superviktiga frågor. Tror du att du skulle passa på B3 så kika om någon av rollerna de söker just nu kan vara något för dig. Om inte, så dra iväg en spontanansökan!

Veckans avsnitt – En summering av cykelåret 2021

Är du sugen på mer cykel?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera