108: Svensk cykel – framtiden med Ekman & Wihk

Svensk cykel och dess framtiden i Cykelwebbenpodden

Svensk cykel och dess framtid är samtalsämnet när Oskar Ekman och Jacob Wihk gästar Cykelwebbenpodden i avsnitt 108. Svealand Cycling Team, Ryska Posten och hur svensk cykel ska bli ännu bättre.

Vi lånar poddstudion hos Downtown Camper när Oskar Ekman och Jacob Wihk gästar podden där vi snackar om Daniels fusk på Zwift, om kanonernas intåg på cx-scenen och framförallt framtiden för svensk cykel. Oskar har under några år drivit projektet Svealand Cycling Team som syftar till att ge fler unga cyklister chansen att tävla som ett lag och att komma ut internationellt och tävla, vilket i ett senare skede förhoppningsvis ska göra toppen i svensk cykel ännu bättre. Inför säsongen 2022 slår de ihop sig med Ryska Posten Racing Team och Jacob Wih och kommer tävla under ryssens flag i Sverige. Det får ni höra allt om. många intressanta tankar och resonemang i veckans avsnitt.

Oskar och Jacob snackar svensk cykel i podden. Följ dem här

På Instagram hittar ni Oskar och även Svealand Cycling Team. Jacob finns också på Instagram under alias wihk och såklart finns även Ryska Posten Racing Team att följa.

Avsnitt 108 om svensk cykel presenteras av Narr Chocolate

Chokladfabriken i Ödeshög är med och presenterar avsnitt 108. Team Narr som ska köra Vätternrundan är fullt för denna gång med vi passar på att tipsa om att det fortsatt är 20 % i webbshopen med koden CWP. Passa på att införskaffa lite julklappar i form av god choklad som är fint förpackad.

B3 Consulting är med och presenterar avsnitt 108

IT-konsultbolaget B3 har en stark företagskultur där wellnes och träning är två områden som sticker ut. Likaså är kopplingen till cyklingen stark där Team B3 alltid har spännande saker på gång.

B3 Consulting kommer vara med oss i ett antal avsnitt framöver och i veckan var vi och hälsade på hos B3 i deras lokaler i Stockholm. Vi träffade också två(!) patrons varav den ena, Edvin, berättar om sin första tid på B3 Init i veckans avsnitt. Om du som lyssnar och läser är intresserad av B3 så kika in på bli.b3.se nu!

B3 Consulting stöttar Cykelwebbenpodden
Niclas med Edvin i fina lokaler hos B3 Consulting. Edvin är numera vår kille på insidan.

Veckans avsnitt om svensk cykel och dess framtid med Oskar Ekman och Jacob Wihk som gäster.

En hälsning från våra vänner på Trek Sverige

World Bicycle Relief brinner för att använda cyklar för att hjälpa människor att överbrygga problem som beror på långa avstånd, så att de kan öka sin självständighet och blomstra. Sedan World Bicycle Relief grundades 2005 har över 600 000 cyklar överlämnats till människor i bl.a. Zambia, Kenya, Colombia och Zimbabwe. De har förstärkt otaliga livsbetingelser och samtidigt skapat ett starkare samhälle.

World Bicycle Reliefs mission är att fortsätta hjälpa människor att bli mobilare och mer oberoende genom cyklar. Vad kan du göra för att hjälpa till? En gåva oavsett storlek till World Bicycle Relief hjälper någon behövande. Fram t.o.m. 31 december matchar Trek alla gåvor upp till ett belopp på totalt 500 000 dollar!*

Läs mer hos Trek.

Är du sugen på mer cykel?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera