96: Touren är igång, damerna har kör La Course och CK Hymer dominerar SM

Tour de France är igång med buller och bång! Damerna har kört La Course och så dominerar CK Hymer SM i Tierp.

Semestern närmar sig och det innebär att Tour de France också drar igång. När vi spelar in har två etapper körts och vilken härlig start vi har bjudits på med segrar för både Julian Alaphilippe och Mathieu van der Poel. På hemmaplan har SM körts för både elit- & junior och i just elitklassen blev det dubbelseger för CK Hymer som skrällde i både herr- & damklassen.

Daniel har gått och blivit långcyklare och då passar det också bra att vi snackar om det nya rekordet för att cykla genom Sverige samt Lachlan Mortons senaste äventyr i Frankrike.

I veckans prylsvep kommer äntligen(!?) spännande nyheter från italienska Favero, en ny Pinarello och så snackar vi digital konst.

Ni hör, ett kanonavsnitt!

Får du inte nog av Cykelwebbenpodden. Vill du även lyssna på våra fantastiska bonusavsnitt?

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

VECKANS AVSNITT

avsnitt 96 presenteras i samarbete med bravur watches

Återigen är vi glada och stolta över att ha med oss Bravur Watches! Lagom till starten på Tour de France släpper de den andra klockan i deras Grand Tour chronograph series. La Grand Boucle heter den och hämtar såklart inspiration från Tour de France.

Bravur drivs av cykelnördarna Magnus och Johan och klockorna handbyggs i Båstad. Just nu får ni som lyssnar 2500 SEK rabatt (+två skitsnygga vattenflaskor) om ni anger koden CWP när ni beställer en La Grand Boucle. Klockan görs bara i 50 exemplar så kan vara läge att ligga på om ni vill ha en!

demi vollering vinner la course by tour de france

jimmy rönn kör supersnabbt genom sverige

Lachlan morton kör tour de france-rutten själv med väskor

Här kan ni se var Lachy befinner sig i förhållande till klungan. Och här går det att läsa mer och Lachlan Mortons äventyr.

Bahrain victorious med en vit tröja på lagpresentationen

alpecin fenix med en hyllningströja till raymond poulidor

Kommentera