119. Girot, elektroniktungt prylsvep och svenska framgångar i skogen

I ett elektroniktungt prylsvep har vi testat både effektpedalerna Wahoo Powrlink och cykeldatorn Karoo Hammerhead 2. Vi snackar också om Girot som precis haft målgång upp för tuffa Blockhaus-stigningen och så gläds vi åt fina svenska framgångar på mountainbike.

Årets första Grand Tour är igång och vi njuter av fin cykelåkning från Italien där de stora bergen och de tuffa etapperna är på g. Vi snackar om monsteretappen till Blockhaus och vilka favoriter som ser bra ut respektive som inte kommer ha något med slutsegern att göra.

Fina svenska framgångar kan vi njuta av på mountainbikesidan där Jenny Rissveds är i fin form. Extra kul är att många av våra yngre talanger också visar framfötterna och gör fina resultat internationellt.

I veckans prylsvep bjuds det på test av effektpedalerna Wahoo Powrlink och cykeldatorn Karoo Hammerhead 2. Vi snackar också om nya hjul från Specialized som numera är Tubelesskompatibla. Vilken grej va!?

Avsnitt 119 om Giro d’Italia, ett elektroniktungt prylsvep och svenska framgångar på mountainbike.

Leo Lounela körde fantastisk bra i Nove Mesto

Nya hjul från Specialized, som är……TUBELESS-kompatibla!

Vi har testat Wahoo Powrlink. Effektpedaler från Wahoo.

Dubbelsidig effektmätning från Wahoo.

Wahoo Powrlink

Vi har också testat cykeldatorn Karoo Hammerhead 2.

Veckans avsnitt presenteras i samarbete med Bravur Watches.

De har precis släppt årets version av La Corsa Rosa, en kronograf som hämtar inspiration från Giro d’Italia. Spana in La Corsa Rosa. Bravur Watches som drivs av cykelnördarna Johan och Magnus är numera också partners till WT-laget EF Education – EasyPost som de också gjort en specialklocka till.

2022 års La Corsa Rosa från Bravur Watches.
Passar fint runt tunna handleder på en cyklist.

Är du sugen på mer cykel?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera