125: Svenska framgångar, en uppmärksammad diskning och en klassiker som gör comeback

Massor av fina framgångar signerat våra svenska damer, både på mountainbike och på landsväg. På svensk mark har det tävlats flitigt och vi diskuterar en uppmärksammad diskning. Och så gör klassikern #boomwatch comeback!

Det händer saker i svensk cykel och då framförallt på damsidan. Både på landsväg och mountinbike. I skogen levererar Jenny Rissveds och Linn Gustafzzon medan våra svenska proffs med Nathalie Eklund och Lucas Eriksson gör fina resultat på landsväg.

Vi börjar snacka upp La Vuelta som drar igång om någon vecka i Utrecht i Nederländerna. Vilka är favoriterna och hur har det sett ut i tävlingarna nu inför.

1 augusti betyder också att det är fritt fram att annonsera ut övergångar inför nästa år så vi snackar såklart om de senaste transferryktena i herr- & damklungan.

I prylsvepet gör LeBron James ett gästspel samtidigt som vi snackar om nya hjul från klassiska ZIPP. Det är tubeless som gäller!

Lyssna på avsnitt 125 om fina svenska framgångar, en uppmärksammad diskning och en efterlängtad comeback.

Lite bilder från Daniels besök hos BMC

Floyd Landis gamla tempohoj från OS
Mera Floyd
Gregs hoj
PhilGil!
Cadel Evans cykel med världsmästarränder

Nathalie Eklund vinner Tour of Uppsala

Marianne Vos diskas i Vårgård. Rätt eller fel?

SM i långlopp – Emil Lindgren och Nellie Larsson står som segrare

Lucas Eriksson vinner Kreiz Breizh

Zoe Bäckstedt till EF!

Nya hjul från ZIPP

Är du sugen på mer cykel?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera