143: Holländsk öl, danska skoöverdrag och svenska framgångar nu igen!

Klassikersäsongen rullar vidare och det har blivit dags för holländsk öl! Och så skålar vi för fler svenska UCI-segrar!

Nu kommer äntligen våren! Är kanske Östgötaloppet ett vårtecken? Oklart, men säsongsöppningen för tävlingarna i Sverige är avklarad med stor dominans från Motala. I Europa är kullerstensklassikerna avklarade och proffsklungorna tar sikte på Ardennerna för Ardennerveckan. De första tävlingarna är körda och vi snackar om både Brabantse Pijl och Amstel Gold Race.

I prylsvepet blir det stickad från Danmark, stöldskydd för cyklar, nyheter från Garmin och två spännande svenska cykelmärken. Och så snackar vi tubeless som blev en snackis efter Paris-Roubaix.

Lyssna på avsnitt 143 om en ny svensk UCI-seger, danska skoöverdrag och Amstel Gold!

Svensk UCI-seger IGEN! Denna gång Jakob Söderqvist i Frankrike med landslaget.

“The chance of a lifetime for Bazayev”

Skoöverdrag från danska Grip Grab

Om ni vill höra mer om Garmins nya datorer från en annan prylnörd.

Detrail Bikes från Borås

Meter Bikes från Stenkullen i Göteborg

Tubelessvurpan på Paris-Roubaix

Spana in den här.

Här ser ni formen på alla olika typer av hjul.

Är du sugen på mer cykelsnack?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera