144: Daniels Trakaäventyr, Rissveds landsvägssuccé och Den Gamla Damen

Självklart blir det ALLT från Daniels Gironaäventyr där han kört The Traka 200. Men också UCI-seger för Rissveds, störigt beteende i vita bibs från Remco och spännande lyssnarfrågor.

Daniel har dragit igång säsongen i Girona när han precis som förra året kört The Traka, en tävling som finns i flera distanser. 200 km stod på schemat tillsammans med bl.a. världsmästaren Henning som ni ser på bild nedan. Hör hur det gick för de båda i Spanien!

Vi pratar om Liege-Bastogne-Liege och fantastiska prestaioner från både Demi Vollering och Remco Evenepoel. Vollerings resultatrad under våren är makalös och SD Worx dominans total. Remo dök upp i vita bibs och visade prov på klassiskt Remoc-beteende. Inget som ger pluspoäng hos Niclas.

Vi njuter av fler svenska framgångar, denna gång på damsidan där landslaget har varit och tävlat i Tjeckien. I prylsvepet blir det gravelspaningar och ny gravelhoj från Contador och Bassos Aurum. Sen svarar vi på lyssnarfrågor igen, kul va!?

LYSSNA på avsnitt 144 om THE TRAKA, Remcos SUCCÉ i vita bibs och Jenny Rissveds framgångar på landsväg.

Henning med ny världsmästartröja

Hemmavasan i Strängnäs är med och presenterar avsnitt 144

Läs mer om loppet och om hur du anmäler dig till Hemmavasan Strängnäs här.

Remco skaffar sig inga pluspoäng hos Niclas

Aurum Manto – en ny gravelhoj.

Tour de France unchained

På Netflix från den 8 juni

Är du sugen på mer cykelsnack?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera