145: Girot, Vueltan, XC och det här med att laga kolfiber

Tvära kast i veckans avsnitt. Remco lämnar Girot med Covid efter att ha vunnit det andra tempot och i ledning. Daniel har träffat en uppfinnar-Jocke som lagar kolfiber och så snackar vi “pee-gate”. Och så blir det lite bajs (ok Bais).

Vi trodde att vi var safe när det var vilodag på Girot och inget kunde hända. Men tji fick vi! Därför blev vi tvungna att spela in ett nytt intro till veckans podd med anledning av att Remco Evenepoel, Girots totalledare, har testat positivt för Covid och lämnar Girot direkt. Hur det såg ut när vi spelade in det lilla extra sent måndag kväll ser ni nedan.

I veckans avsnitt pratar vi också om “pee-gate” som uppstod när Vollering snuvades(!?) på segern i damernas Vuelta Espana. Van Vleuten tog hem den röda ledartröjan men mycket eftersnack blev det. Vad tycker ni om hela situationen?

Det blir också snack om kolfiberlagningar med Velomek och så pratar vi svenska framgångar i Europa där Svealand Cycling Team har plockat hem en tröja i Tjeckien. Vi gläds också åt att vi har massor av svenska MTB-cyklister som är nere och kör världscup i Nove Mesto. Hur det gick? Det får ni höra i podden!

Lyssna på avsnitt 145 om Girot, Vueltan, XC och det här med att laga kolfiber

Velomek i Malmköping

Intervju med Velomek som lagar kolfiber.

P3 Dokumentär om förintelsen

Lyssna på en lite mindre podd som heter P3 Dokumentär. De har gjort 5 delar om Förintelsen där Daniels farmor och farfar medverkar.

Pinarello Dogma XC – ny mtb från Italienarna

Niclas i topp i Punters Fantasy Cycling League!

Davide Bais vinner och Contador blir exalterad

Tyvärr är det klippt precis innan Bais säger “Ciao Ciao” till sina utbrytarkollegor.

Vi påminner om Hemmavasan Strängnäs!

4-10 juni har ni möjlighet att starta på fyra platser i Strängnäs och köra ett fint MTB-lopp. Spana in Hemmavasan Strängnäs och fira att det var 500 år sedan Gustav Vasa kröntes till kung i Sverige.

Är du sugen på mer cykelsnack?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera