146. Vi rundar av Girot, en svensk bergatröja och starka ungdomar!

Primoz Roglic vänder på steken på det sista tempoloppet och vinner Girot 2023. Hanna Johansson vinner bergatröjan i Ride London och Hjalmar Klyver ungdomströjan i Tour of Estonia. Och lite annat.

Besök i studion när Magnus Äppelryd från Bravur Watches, även känd som tjat-Mange. Vi snackar om upplösningen på 2023 års upplaga av Giro d’Italia som till slut vanns av Primoz Roglic. Hör när vi går igenom våra snackisar efter tre veckors cykel i Italien.

Det börjar nästan bli tjatigt men det fortsätter att komma svenska framgångar. Nu senast plockade Hanna Johansson hem bergatröjan på etapploppet Ride London samtidigt som svenska landslaget var på plats i Estland och körde Tour of Estonia, där Hjalmar Klyver var en av flera svenskar som körde bra och resulterade i vinst i ungdomstävlingen. Ledartröja även där!

Ett kort prylsvep med fokus på Roglic setup på bergstempot som höll på att sluta riktigt illa. Fucking SRAM!

Hoppas ni gillar veckans avsnitt.

Lyssna på avsnitt 146 om Giro d’Italia, Hanna Johanssons bergatröja i London och nya svenska framgångar.

Cavendish vinner sista etappen på Girot

FUCKING SRAM!

Hanna Johansson vinner bergatröjan i Ride London

Fler svenskar som vinner tröjor. Hjalmar Klyver tar hem ungdomstävlingen i Tour of Estonia

Är du sugen på mer cykelsnack?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera