117: Svensk proffsseger, Paris-Roubaix och comeback av ordlistan

Paris Roubaix femmes

Vi gläds åt en svensk proffsseger samtidigt som en av vårens allra största cykeltävlingar har gått av stapeln. Och så gör ordlistan comeback i podden igen efter en lång frånvaro.

Lucas Eriksson vinner för andra året i rad Circuit des Ardennes samtidigt som brorsan Jacob placerar sig på 7:e plats. Superkul med svenska framgångar, något vi inte är bortskämda med i Sverige. Det har också körts många fina tävlingar senaste tiden, t ex Amstel Gold Race och framförallt Paris-Roubaix som alltid är en av årets stora höjdpunkter. Efter lång frånvaro gör ordlistan comeback i podden igen där vi svarar på ord som lawyertabs och echelon.

Avsnitt 117 om svensk proffsseger, Paris-Roubaix och comeback av ordlistan

Nibali kör en sticky bottle på Vueltan

Många fina resultat i vår av Julia Borgström

Magnus Sheffield gliiiider iväg och vinner Brabantse Pijl

Svealand Cycling Team har tävlat i Tyskland

Avsnitt 117 presenteras i samarbete med Bikester.se

Näthandlaren där du hittar allt från cyklar, till hjälmar, kläder, verktyg och däck. I Sickla i Stockholm har de också en stor och fräsch butik för dig som vill klämma och känna. Denna vecka tipsar vi om Vittorias röda latexslang som ska spara dig 8 watt när du cyklar i 45 km/h jämfört med en vanlig slang! Vill du ha något annat så hittar du ett massivt utbud hos Bikester, kika in där!

Är du sugen på mer cykel?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera