116: Flandern Runt, alu-hojar och test av Karoo 2

Podden gästas av Johanna Palmqvist och vi snackar om Flandern Runt, en av vårens absolut största cykelhändelser. Vi pratar också om nya aluhojar, ny hjälmteknik och så blir det en recension av cykeldatorn Hammerhead Karoo 2.

Det har tävlats intensivt den senaste perioden då många fina vårklassiker har körts. E3, Gent-Wevelgem, Dwaars Door Vlaanderen och inte minst Ronde van Vlaanderen. Mathieu van der Poel är tillbaka, Elisa Balsamo ser oslagbar ut, kan Pogacar mäta sig med de bästa på kullersten, kommer SD Worx dominera, Julia Borgströms framfart och hur bra är Binyam Girmay. Allt detta snacka vi såklart om i avsnitt 116.

I veckans prylsvep snackar vi aluracer, Daniel har testat Hammerhead Karro 2 och så har Lazer släppt nya hjälmar med ny teknik.

Avsnitt 116 av Cykelwebbenpodden om Flandern Runt, Gent-Wevelgem, alu-hojar och test av Hammerhead Karoo 2.

Binyam Girmay vinner Gent-Wevelgem

Nya Allez Sprint från Specialized

Test av Hammerhead Karoo 2

Avsnitt 116 presenteras i samarbete med B3 Consulting

Dit ert företag ska vända er om ni behöver hjälp med digitala lösningar såsom hemsidor, molnlösningar, appar eller it säkerhet. B3 är också arbetsplatsen för dig som gillar träning och samtidigt besitter grym it-kompetens. Sök till B3 idag!

Veckan avsnitt presenteras också i samarbete med Bikester

Näthandlaren där du hittar allt från cyklar, till hjälmar, kläder, verktyg och däck. I Sickla i Stockholm har de också en stor och fräsch butik för dig som vill klämma och känna. Denna vecka tipsar vi om en styrlinda från Lizard Skins som är både Niclas och Alejandro Valverdes favorit. Skulle du inte gilla den finns 272(!) andra styrlindor i Bikesters utbud att välja på.

Är du sugen på mer cykel?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera