78: Girot och Flandern, massor av nya cyklar och nytt avsnitt av taktikskolan

Giganternas kamp i Flandern medan Girot än så länge trummar på i Italien. I prylsvepet bjuds det på flera nya cyklar och sen blir det analys i taktikskolan. Det här är avsnitt 78.

Världsmästaren vurpade bort sig när de två giganterna Mathieu van der Poel och Wout van Aert gjorde upp om seger i herrarnas Flandern. På damsidan vann den fd världsmästarinnan Chantal van den Broek-Blaak efter en taktisk avslutning där Boles spelade sina kort rätt. Samtidigt trummar Girot på I Italien trots mycket snack om Corona efter flera positiva prover. I prylsvepet berättar vi om missade embargon och flera nya cyklar, bland annat från både Canyon och Specialized. Taktikskolan är tillbaka och vi diskuterar damernas avslutning på Flandern och herrarnas Gent-Wevelgem. Vad händer när de stora favoriterna markerar varandra? Sen blir det som vanligt lyssnarfrågor, denna gången om skoöverdrag, effektmätare, däckstryck vid gruscykling och massa annat.

Få tillgång till Cykelwebbenpoddens bonusavsnitt

Genom att stötta oss ekonomiskt med några få kronor per avsnitt kan du bidra till att Cykelwebbenpodden blir ännu bättre samtidigt som du ger oss möjligheten att utveckla och förverkliga några av våra drömmar och tankar som vi har. Det rör sig som sagt inte om några stora summor och för så lite som 10 kronor per avsnitt så hjälper du oss en bra bit på vägen. Vill du stötta podden, gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Ditt stöd gör skillnad även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona!

Följ oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och och nu finns även Niclas på Instagram. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. På Facebook hittar ni Cykelwebben här och på Instagram finns vi här.

VECKANS AVSNITT

Mikael honoré friar under girots tempo

Nya canyon aeroad. swipea för att se sadelstolpen och styret

alaphilippe vurpar på flandern runt

lägg ut! Lägg ut!

Aurum magma. aurum är alltså Contadors och bassos nya cykelmärke.

specialized aethos

Kommentera