172: Girona, Girot, GRX och nya RED och Karoo

Pogacar vinner som väntat Girot i överlägsen stil samtidigt som vi är på plats i Katalonien och cyklar. I prylsvepet bjuds det på massa nytt, vad sägs om elektroniska 12-delade GRX, en ny RED-grupp från SRAM och en ny Karoo.

Ett något annorlunda avsnitt eftersom vi spelar in avsnitt 172 från ett hotellrum i Girona. Genom ett samarbete med Kataloniens turistförening har vi fått möjligheten att åka ned till regionen, äta god mat, hänga och cykla både landsväg och gravel. Vi pratar om att Girot blev precis som alla förväntade sig, nämligen att slovenen Tadej Pogacar vann totalen i ÖVERLÄGSEN stil. Knappt 10 minuter ned till tvåan Dani Martinez och ytterligare ett gäng sekunder till trean Geraint Thomas. Trist? Ja, det tycker vissa och vi både diskuterar och sätter betyg på årets upplaga. 

Vi gläds åt svenska framgångar på MTB, som visar sig inte vara våran starkaste sida. Anton Unger med en fin tredjeplats på juniortävlingen i Nove Mesto. På en annan plats i världen, Istanbul, vinner Edvin Lindh världscupen i XCE. Grattis!

Veckans prylsvep består av nyheter, nyheter och nyheter. Först ut var SRAM som släppte en helt trådlös ny RED-grupp. Deras top-of-the-line-grupp. Inte nog med det så släpptes även en ny Hammerhead Karoo (Hammerhead ägs numera av SRAM). Daniel har testat nya Karoo som bara heter Karoo. Något snurrigt då föregångaren hette Karoo 2. Den andra komponent-jätten Shimano ville inte vara sämre och svarade med att släppa en 12-delad, elektronisk GRX-grupp.

Lyssna på avsnitt 172 och att cykla i Girona och Katalonien, Giro d’Italia 2024 och nyheter från SRAM, Shimano och Hammerhead.

Vi är i Girona och cyklar

Tadej Pogacar vinner Giro d’Italia

Edvin Lindh vinner världscup i Istanbul

Ny RED-grupp från SRAM

Hammerhead släpper Karoo

Ny elektronisk 12-delad GRX-grupp från Shimano

Du borde lyssna på våra bonusavsnitt!

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Vad skiljer bonusavsnitten mot de vanliga?

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron idag!

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

Glöm inte följa oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera