171: Nya svenska segrar, Daniels intryck från Traka och så Girot såklart

Sverge fortsätter skörda fina framgångar när våra yngre förmågor återgien visat framfötterna. Pogacar leder planenligt Giro d’Italia efter 9 etapper och Demi Vollering vann övertygande damernas La Vuelta.

Vi är inte bortskämda med svenska framgångar på herrsidan men nu kanske det vänder. Inom loppet av några veckor har Edvin Lovidius, Jakob Söderqvist och Nils Johansson levererat riktigt fina resultat. Plötsligt händer det!

På herrsidan är årets första GT igång och slovenen Tadej Pogacar har precis som väntat kopplat ett hårt grepp om totalen trots att det bara körts 9 etapper. Pogacar ja, det ryktades om att han riskerade diskning. Vad var det?Kampen om pallen blir spännande att följa med många som gör upp om de övriga två platserna på podiet. Bland spurtarna är det jämnare där Merlier, Milan och Kooij alla tagit varsin etappseger.

Damernas första GT för säsongen är avklarad och de börjar med den som herrarna avslutar med. Vuelta Espana. Inga överrasskningar när Demi Vollering vann totalen och två etappsegrar längs vägen. The G.O.A.T Marianne Vos vann också två etapper, pga bäst.

Lyssna på avsnitt 171 om nya svenska framgångar, Daniel intryck från Traka och Giro d’Italia

Sean Yates – en legend

Daniels äventyr på The Traka i Girona

Tempokanonen Pippo Ganna

Pogi i lila/rosa. Diskning incoming 3, 2, 1…

Vollering x Nike

Än så länge kör Vollering dock inte i Nike-skor

Du borde lyssna på våra bonusavsnitt!

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Vad skiljer bonusavsnitten mot de vanliga?

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron idag!

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

Glöm inte följa oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera