170: Succé för Söderqvist, comebacks i Prylsvepet, stökigt i branschen

Är Nike på väg in i cykelsporten på allvar? Är det slagsmål i styrelserummet hos Scott? Ni hör att det är stora viktiga frågor som avhandlas i veckans avsnitt.

En av cykelsportens allra största stjärnor, Demi Vollering har skrivit på ett kontrakt med Nike. Exakt vad det innebär är inte helt klarlagt men att Nike är tillbaka är ett faktum, även om ett fåtal cyklister synts i Nike skor de senaste åren. Vi pratar om överlägsna segrar som inte är så kul att se på, om starten på damernas Vuelta Espana och om Jakob Söderqvist otroligt fina etappseger i Tour de Bretagne som också innebar ledartröjan.

I prylsvepet pratar vi om att Mavic uppstår från de döda och är tillbaka med nya grejer, likaså gäller Parley, märket som bygger customhojar. Andra ämnen i prylsvepet är ett samarbete mellan Pas Normal och Fizik, POCs nya Procen Air och wattpedaler från Xpedo. Sen verkar det stökigt hos Rapha, Stages och på Scotts huvudkontor i Schweiz. Fortsättning följer.

Lyssna på avsnitt 170 om Jakob Söderqvists senaste seger, om bråket på Scott Sports HQ och POCs nya fula hjälm Procen Air

Avsnitt 170 presenteras i samarbete med La Chemise

I över 10 år har vi båda cyklat runt i kläder från Verge som i Sverige distruberas av La Chemise. Customkläder för kompisgäng, Vätternsatsningar eller när klubben behöver nytt ställ. Riktigt bra grejer. Patrik på La Chemise designar också snygga solglasögon och med koden “CWP” får ni hela 40 % på Aeroclub-brillorna hos La Chemise.

Etappseger för Jakob Söderqvist

Demi Vollering kritar på för Nike

Nyheter från Mavic

PNS x Fizik

Procen Air från POC. Snabb men ful?

SIKA från Fiftyone

Du borde lyssna på våra bonusavsnitt!

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Vad skiljer bonusavsnitten mot de vanliga?

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron idag!

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

Glöm inte följa oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera