165: Nya effektpedaler för gravel & MTB, Succé för Jakob Söderqvist och dubbla gäster i studion

Dubbla gäster i studion när vi pratar om Jakob Söderqvists succé i debuten för Lidl-Trek, om nya effektpedaler från italienska Favero Assioma och vilka tävlingar du MÅSTE se på tv.

För ovanlighetens skulle är vi fyra i studion när vi spelar in avsnitt 165. Tyvärr inga kvinnliga deltagare (bättring krävs!) denna gång. Magnus Äppelryd, en återkommande gäst är tillbaka samtidigt som Calle Åhnberg gör podd-debut. Calle som till vardags tävlar för Inte Bara Post i svenska elitklungan samtidigt som han kört flertalet tävlingar med Svealand Cycling Team. Kul!

Vi pratar om Jakob Söderqvist framgångar i Frankrike när han fick göra ett gästspel hos de stora grabbarna i Lidl-Trek. Vill ni höra mer av Jakob, som är väldigt klok och vältalig så har vi två intervjuer med honom för våra Patrons. Niclas pratade med Jakob i slutet av förra året och Daniel ringde upp Jakob Söderqvist nu i Frankrike.

Vi bjuder också på ett längre test av nya effektpedaler för MTB från Italienska Favero Assioma. Vi är sedan tidigare supernöjda med deras landsvägspedaler så detta blir spännande. Sen snackar vi racing, om Remco Evenepoel kommer vinna Touren i sommar och vilka tävlingar du MÅSTE se på TV i vår.

Lyssna på avsnitt 165 om Jakob Söderqvists framgångar, ett test av Favero Assioma Pro MX och dubbla gäster i studion.

Avsnitt 165 presenteras i samarbete med La Chemise

Familjeföretaget som drivit herrklädesbutiken i Stockholm sedan andra världskriget! Snacka om anrik klädesbutik. I dagsläget har La Chemise två ben. Dels herrkläderna där de gör grymma kläder till bra priser. Sen har de också en cykeldel där de säljer customkläder till företag och föreningar. De säljer också egendesignade cykelkläder samt egna glasögonmärket Aeroclub. Just nu får du som lyssnar 40 % rabatt på Aeroclub-brillor när du anger koden CWP. In och fynda snygga glasögon!

Tobias Johanessen firar för tidigt och blir passerad av Lenny Martinez

Jakob Söderqvist körde väldigt fint i debuten för Lidl-Trek

Jakob Söderqvist fick bära ungdomströjan och slutade tillslut på en 8:e plats i totalen. Daniel intervjuade Jakob direkt från Frankrike och intervjun med Jakob Söderqvist borde alla lyssna på.

Mange i Team-jacka. Bra passform?

Lotte Kopecky visar tidigt grym form

Ny toppskor från TREK

Nyheter från FAVERO Assioma

Du borde lyssna på våra bonusavsnitt!

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Vad skiljer bonusavsnitten mot de vanliga?

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron idag!

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

Glöm inte följa oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera