156: Gravel-VM, ett imponerande timrekord, Girot 2024 och nya gravelhojar

Daniel har kört gravel-VM, Girots bansträckning inför nästa år har presenterats och så har vi ett nytt timvärldsrekord.

Daniel är hemma efter ett VM-äventyr i Italien. Inga guld men det blev det däremot för de båda landsvägsproffsen Matej Mohoric och Kasia Niewiadoma som både fick iklä sig världsmästartröjor. I Italien har också nästa års bansträckning av Giro d’Italia presenterats och vi snackar om rutten och om ryktena att Pogacar eventuellt dyker upp på startlinjen i Piemonte. Och appropå Italien. Italienskan Vittoria Bussi har precis slagit damernas timvärldsrekord, IGEN! Denna gång körde hon 50.267 km! Galet.

Lite annat smått och gott i podden; silly season-snackisar, tuffaste klättringen, galna hopp i Red Bull-rampage och massar annat.

Pantani vinner uppför Oropa-stigningen 1999.

Red Bull Rampage. Hur sjuka hopp?

Cavendish uppför overkligt tuffa Babadağ-klättringen i Turkiet

In och använd rabattkoden CWP och köp en grym cykellampa hos Bookman.

Vill du har mer cykel i dina lurar?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera