148: Förbundskaptenerna i studion och skandal på SM

Vi har äran att välkomna de båda förbundskaptenerna Lucas Persson och Alexander Wetterhall till podden. Lyssna på en spännande konversation om hur svensk cykel mår idag och vad som krävs framöver.

Förbundskaptenerna Lucas Persson och Alexander Wetterhall gästar det senaste avsnittet av Cykelwebbenpodden och ger oss en unik inblick i deras rollfördelning och arbetet som förbundskapten inom cykelsporten ser. ut

Lucas och Alexander diskuterar också Sveriges position i cykelvärlden och hur vi står oss mot andra nationer. De delar sina insikter om hur cykelsverige har utvecklats de senaste åren och ger oss en bild av dagens tillstånd inom svensk cykling.

Vi tar även upp viktiga frågor om hur vi kan bli en bättre cykelnation. Genom att lyssna på förbundskaptenernas perspektiv och erfarenheter får vi värdefulla insikter och idéer om vad som krävs för att förbättra cykelsporten i Sverige.

Utöver detta inleder vi avsnittet med att prata om SM som hölls i Uppsala i helgen. Detta trots att det ett tag inte såg ut som att det skulle bli några linjelopp när Transportstyrelsen sent upphävde tillståndet för tävlingarna. Till slut lyckades det hållas tävlingar på Tierps Arena!

Lyssna på avsnitt 148 med Lucas Persson och Alexander Wetterhall och en prolog om SM-skandalen!

Dampallen på SM. Emilia Fahlin svensk mästarinna för fjärde gången!

Lucas Eriksson svensk mästare igen! Fjärde gången även för Gånghesters starke man!

Vill du har mer cykel i dina lurar?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera