164. Cross-VM, massor av racing och lyxigt italienskt i Prylsvepet

Det påstås att cross-VM i Tabor 2024 blev en blek upplaga. Var det banan som förstörde festen? Hör snacket i veckans podd där det även bjuds på nyheter från italienska Colnago.

Favoriterna darrade inte ett dugg! Fem van Empel och Mathieu van der Poel dominerade totalt och försvarade sina världsmästartitlar i tjeckiska Tabor i helgen. Är det bristen på duktiga utmanare eller är det helt enkelt så att de båda nederländarna är FÖR bra?

Som två landsvägsnördar vi båda är så njuter vi av att tävlingarna är igång på flera fronter nu. Flera svenskar har börjat tävla och vi väntar på att få glädjas åt framskjutna placeringar. När de nu kommer.

I veckans feta prylsvep pratar vi om nyhter från klassiska Colnago, cykel och komponent-tillverkaren från Italien. Nu är det en ny (dyr!) gravelhoj som visas upp. Brittiska hjultillverkaren Hunt som gjort en spännande resa senaste åren bjuder också på nyheter som kan intressera många av våra lyssnare när landsvägssäsongen nu närmar sig.

Avsnitt 164 av Cykelwebbenpodden om cykelcross-VM i Tabor, om landsvägstävlingar tidigt på säsongen och om nyheter från Colnago och Hunt.

Tufft att hoppa löphindren i Tabor

Ny lyxig gravelhoj från italienska Colnago

Sub 50 – nyheter från brittiska Hunt

Du borde lyssna på våra bonusavsnitt!

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Vad skiljer bonusavsnitten mot de vanliga?

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron idag!

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

Glöm inte följa oss på sociala medier

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera