154: Jumbos dilemma på Vueltan, Wetterhall inför EM och nya komfortracers i Prylsvepet

Jumbo tog 1-2-3 på Vueltan men inte helt utan kontrovers. Alexander Wetterhall är med och snackar EM och Daniel är arg i veckans prylsvep.

Vi har bevittnat en historisk trippel när Jumbo-Visma har vunnit alla tre Grand Tours under 2023. Och inte nog med det. I Vueltan blev de också 1-2-3 i totalen med Sepp Kuss överst på pallen. Men absolut inte helt utan kontrovers. Var det rätt att köra för Kuss? Där går åsikterna isär och Jumbo fick mycket skit på sociala medier under tävlingen. Men nu står han där, överst på pallen. Amerikanen från Durango! Och Remco då? Tre etappsegrar men klappade igenom i totalen. Det finns mycket att snacka om kring Vueltan.

EM körs nästa helg i holländska Drenthe. EM, inget annat. Vi har med oss assisterande förbundskapten Alexander Wetterhall som berättar om truppen och hur tankarna går. Stort fokus på junior & U23 och det känns helt rätt med tanke på de många fina framgångarna senaste tiden. Ni får också höra en bit av vårt senaste bonusavsnitt med Jakob Söderqvist som är en av de cyklister som har bäst chans på ett fint resultat på EM.

I veckans prylsvep är det fokus på “komfortracers” när både Giant och Specialized har släppt nytt. Daniel hatar lite på, ja gissa!? Wahoo släpper nya grejer och det känns spännande. Framförallt eftersom innecykelsäsongen står för dörren, är ni rätt kittade?

Hoppas ni gillar veckans avsnitt!

Lyssna på avsnitt 154 om La Vuelta, EM-snack med Alexander Wetterhall och prylsvepet med nyheter från Wahoo, Giant och Specialized.

Clean Sweep för Jumbo-Visma på årets Grand Tours.

Assisterande förbundskapten Alexander Wetterhall är med och snackar både EM och Jakob Söderqvists seger i Belgien.

Nya Giant Defy, en “komfortracer” från en av giganterna.

Specialized släpper också en “komfortracer”, Roubaix SL8.

Vill du har mer cykel i dina lurar?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera