153: Internationell etapploppsseger, nytt mekaniskt från Japan och snackisar från Spanien

Vi snackar inledningen på årets stökiga Vuelta och så är “historiehörnan” tillbaka igen, denna gång från just Vueltan. Sedan gläds vi åt fina svenska framgångar efter en fin etapplopsseger av Jakob Söderqvist i Belgien.

Vi får återigen besök av transfer-Mange när vi sätter oss i studion och spelar in vårt 153:e avsnitt. Det är andra halvan av säsongen och årets tredje Grant Tour går just nu av stapeln i Spanien. Det har varit en stökig inledning på La Vuelta och vi snackar både kaos och favoriter. Och vem kommer vinna hela skiten?

Mer mtb i podden med både Cykelvasa och Bockstensturen tillika SM i XCM. Tour of Scandinavia med en fin batalj mellan van Vleuten och Uttrup Ludwig. Och så gläds vi något enormt åt Jakob Söderqvists totalseger i Flanders Tomorrow Tour där hela svenska landslaget imponerade.

Historiehörnan är tillbaka igen och peppen är hög i studion när vi tar oss tillbaka till 2015 och Vuelta Espana. Veckans händelse som är i fokus är när Vincenzo Nibali teleporterar sig själv ut ur tv-bilderna (läs; håller i bilen och swoooosh så är han borta).

Och i prylsvepet blir det nyheter från jätten Shimano i form av mekaniska instegsgrupper. Yaay!

Hoppas ni gillar veckans avsnitt.

Lyssna på avsnitt 153 om Vuelta Espana, Jakob Söderqvists framgångar, historiehörnan och nytt mekaniskt från Japan.

Jakob Söderqvist vinner Flanders Tomorrow Tour med svenska u23-landslaget

Amanda Bohlin fortsätter segertåget. Efter Cykelvasan vinner hon SM i XCM!

Shirin van Anrooij vinner Tour de l’Avenir

Remco vurpar efter målgång på Vueltan

Ny 12-delad mekanisk 105-grupp från Shimano

Veckan historiehörna: Nibali kastas ut från Vuelta Espana 2015 efter att ha hållit i bilen

Vill du har mer cykel i dina lurar?

Om du tycket att ett avsnitt varannan vecka är för lite och du vill ha mer cykelsnack så kan vi tipsa om våra bonusavsnitt. Vi släpper dem två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden! Vilken grej va!?

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt ska du bli Patron!

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera