106: Timvärldsrekordet, övergångar i proffsklungan och andra cykelnyheter

Alex Dowsett cyklar timvärldsrekordet

Timvärldsrekordet är på tapeten igen efter Alex Dowsetts senaste försök. Timvärldsrekordet som de senaste åren har fått ett uppsving efter att UCI nyligen nollställde rekordet. Återigen sker försöket i Mexico på vår favoritvelodrom i Aguascalientes där Victor Campenaerts tidigare slog timvärldsrekordet. Vi går också igenom de största övergångarna i proffsklungan inför 2022.

Försök på timvärldsrekordet

Publiken på velodromen i Aguascalientes fick återigen se ett försök att slå timvärldsrekordet på cykel. Denna gång försökte britten Alex Dowsett återigen slå rekordet. På Alex Dowsetts YouTube-kanal finns massor av intressanta videos både före och efter försöket. Vi nöjer oss med att lägga upp rekordförsöket från Mexico.

Vem innehar timvärldsrekordet?

Den nuvarande rekordhållaren av timvärldsrekordet är belgaren Victor Campenaerts som 2019 cyklade 55.089 km i Aguascalientes i Mexico.

Övergångar i proffsklungan inför 2022

Vi har under hösten fått många frågor om när vi ska prata övergångar i proffsklungan. Det avsnittet är äntligen här! Vi snackar om Emilia Fahlins nya lagkamrat, om hur regerande Tour de France-mästaren får ÄNNU bättre lag nästa år och om flera stjärnor som vänder tillbaka till tidigare lag. Lyssna på veckans avsnitt så får ni kolla på alla viktiga övergångar.

Nya smarta trainers från MOuverti och Oreka

Två spännande smarta trainers från Muoverti och Oreka som båda kan flexa i sidled. Något för framtiden?

Brittiska Muoverti säger sig vara “On a mission to build the world’s best indoor bike”.

Oreka 05 från spanska företaget Oreka training flexar även den i sidled.

Tour de France 2022

Vi har fått en lyssnarfråga om vad vi mest ser fram emot med tävlinssäsongen 2022. Niclas säger utan att tveka att Tour de France 2022 och starten i Köpenhamn är något han inte vill missa. Apropå det så har du väl inte missat att vi skrivit en guide med allt du behöver veta om Tour de France 2022?

Narr chocolate sponsrar avsnitt 106

Det är superkul att Narr Choklad från Ödeshög är med och stöttar Cykelwebbenpodden. Ett samarbete som numera sträcker sig långt tillbaka i tiden. Cykelkopplingen på Narr är stark och de gör just nu en ordentlig cykelsatsning där målet är att cykla Vätternrundan under 8 h. Fritt fram att söka en av de 35 platser som finns. Du kommer ihåg vad som ingår?

  • Startavgift för Vätternrundan
  • Hjälm
  • Kläder
  • Cykelflaskor
  • Rabatt på inköp hos Umara
  • Betalda aktiviteter inklusive föreläsning av Mattias Reck

Allt detta för 3500 SEK. Nästan för bra för att vara sant! Söker gör du genom att skicka ett mejl med en kort presentation av dig och din cykelhistorik till info@narrchocolate.se. Våra vänner på Narr Choklad har också nyligen öppnat en webbshop och där gäller just nu 20 % på ett köp om du anger koden cwp. #tacknarr för att ni är med och stöttar Cykelwebbenpodden!

VECKANS AVSNITT OM timvärldsrekordet, övergångar i proffsklungan och andra cykelnyheter

ÄR DU SUGEN PÅ MER CYKELSNACK!?

Tycker du ett avsnitt varannan vecka är för lite? Vill du ha mer cykelsnack? Då kan vi tipsa om våra bonusavsnitt som vi släpper två gånger i månaden vilket innebär att du får fyra avsnitt av Cykelwebbenpodden i månaden.

Bonusavsnitt

I våra bonusavsnitt som brukar vara lite kortare än de vanliga avsnittet gör vi djupdykningar inom massa olika ämnen. Vi går på djupet och nördar ned oss kring allt från Do’s and dont’s i klungan till djupdykningar om däck och slang. För att ta del av våra bonusavsnitt behöver du bli Patron.

Bli Patron

Genom att stötta Cykelwebbenpodden ekonomiskt med några kronor varje gång vi släpper ett avsnitt bidrar du till att vi kan göra Cykelwebbenpodden ännu bättre, SAMTIDIGT som du får tillgång till våra bonusavsnitt. Blir du Patron idag så får du också ta del av alla tidigare bonusavsnitt som vi släppt. Vilken grej va!? Om du tycker det låter intressant så gå in på Patreon och läs mer. 

Som patron får du:

  • Ett personligt tack i podden
  • Tillgång till våra bonusavsnitt som vi släpper en gång varannan vecka

Står du i valet och kvalet om du ska bli Patron? Då vill vi säga att ditt stöd kommer göra skillnad, även om det bara är ett litet bidrag och vi blir superglada för varje liten krona.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Daniel hittar du på Instagram här och Niclas Instagram hittar du här. På Twitter hittar du Niclas här under namnet @cyclingnico och Daniel hittar du här. Om du vill se hur vi tränar så följ oss på Strava där du hittar Daniel här och Niclas här. Följ Cykelwebben på Facebook och på Instagram.

Kommentera