Rapha gör Gabba

shadow_crop

Italienska klädmärket Castelli lyckades med en riktig fullträff när de introducerade sina Gabba-grejer för några år sedan. Regn- och vindtäta kläder som andas bra och har rejsigare passform än traditionella förstärkningsplagg blev snabbt populära i proffsklungan.

Senast ut i raden av tillverkare som hakar på trenden är Rapha som i dagarna introducerar sin Shadow-kollektion.

Traditionellt gör man ytterplagg vattentäta med ett skyddande yttertyg i kombination med ett membran som lamineras på plaggets insida för att göra det vattentätt. Det ger visserligen ett tyg som är just vattentätt och som också kan andas, men passform och smidighet blir lidande.rapha-shadow-4

I Raphas nya shadow-plagg väver man istället tyget av redan impregnerade trådar och för att göra tyget ännu tätare krymper man det efter vävningen. På så sätt får man ett tyg som både andas, är flexibelt, följsamt och vind- och vattentätt.

rapha-shadow-1

Som vanligt när det gäller Rapha är det inga lågprisgrejer vi snackar om. Shadow-kollektionen består idag av en kortärmad tröja och ett par korta cykelbrallor för ganska saftiga 320 respektive 385 dollars. Men men, vill man hålla sig torr och varm kanske det måste kosta?

Läs mer hos Rapha.

 

 

Kommentera