Klätterskor från Rapha

Att brittiska Rapha gör cykelkläder för den som gillar att vara elegant och välklädd på cykeln har väl knappast undgått någon. Men deras skor har inte fått lika stort genomslag. Nu försöker man ändra på det när man introducerar den nya modellen “Climber’s shoe”.

AW14-Rapha-Climber-Shoe-Black-1024x339

Med en enklare konstruktion och billigare material än storebrorsan “Grand Tour” hoppas Rapha kunna sno åt sig en större bit av skokakan.

Climber’s shoe är tillverkad av ett perforerat syntetläder som ska ge god passform och låg vikt. För att ytterligare dra ner vikten har man rationaliserat bort det mekaniska spännet som vi vant oss ska sitta högst upp och istället använt sig av tre stycken kardborrespännen. Sulan är precis som tidigare ett samarbete med Giro och är tillverkad i kolfiber hos Easton. Lätt och styvt enligt uppgift.

AW14-Rapha-Shoe-White-Main-1

Fast om du satt och hoppades att Raphas “budgetsko” skulle vara snäll mot plånboken måste vi dessvärre komma med dåliga nyheter. 3 150 kronor är priset för att få köra i samma skor som Ian Boswell gör här på bilden.

Mer om skorna hittar ni såklart hos Rapha.

KEIX7997

Kommentera