Äntligen vår! Äntligen kullersten! Äntligen Belgiska endagarsrace!

PR-materialet till trots så är de Belgiska vårtävlingarna något att se fram emot.
PR-materialet till trots så är de Belgiska vårtävlingarna något att se fram emot.

Proffsen har förvisso varit igång sedan mitten av januari, men Tour Down Under, Challenge Mallorca, diverse ökenrace och mindre etapplopp får ursäkta, det är till helgen det börjar bli riktigt intressant!

För inget vårtecken är lika säkert som att det börjar köras hårda endagarsrace i Belgien.

Först ut är semiklassilerna Het Nieuwsblad och Kuurne-Brussel-Kuurne på lördag respektive söndag. Två tävlingar som brukar bjuda på offensiv körning och en liten fingervisning kring vilka cyklister som har gjort läxan i vinter. Vi på cykelwebben är så exalterade att vi knappt kan bärga oss och laddar för fullt med att kolla in gamla upplagor för att komma i stämning. Här är till exempel Kuurne-Brussel-Kuurne från förra året då Belkin- och QuickStep-stallen hade lekstuga. Det gör sig utmärkt som distraktion på trainern eller testcykeln.

Riktigt skitvädet, temperaturer runt nollan och barbenta cyklister. Om inte det är ett framgångsrecept så vet jag inte vad som är.

Det verkar lite tveksamt om vi kommer kunna följa racen på Eurosport, men håll utkik på vår Facebooksida. Vi postar såklart länkar till live-strömmar så fort de dyker upp!

Kommentera