“Bärbar” Wattmätare – Brim Brothers

brim1

Frågan är om någon produktkategori i cykelvärlden som rör på sig lika mycket som Wattmätare (eller effektmätare som det egentligen ju heter) just nu?

Här är en till spelare som vill vara med i matchen. Brim Brothers gör en mätare som du har med dig vart du än går. Så länge du gör det i dina cykelskor!

Egentligen är det inte en ny produkt. Brim Brothers har utvecklat och försökt få ut sin mätare, som man nu kallar för Zone DPMX, på marknaden sedan 2008! Den har bubblat upp till ytan lite då och då, men sedan sakta sjunkit undan igen. Många hade nog avskrivit det lilla företaget som är baserat på Irland när det handlade om att faktiskt få ut en färdig mätare på marknaden, men nu verkar de alltså på gång igen.

brim2

Det som tydligast skiljer Zone DPMX från andra mätare på marknaden är att man inte fäster den på sin cykel. Istället sitter mätaren placerad mellan skon och pedalklossen och mäter där hur hårt cyklisten trampar och i vilken kadens. Data skickas sedan via ANT+ från en liten “podd” som man fäster på ovansidan av skon till din cykeldator på styret. De två måtten läggs ihop och vips kan man utläsa effekten. Eller ja, hade det varit så lätt som “vips” hade det väl inte tagit Brim Brothers drygt 6 år att få färdigt sin mätare.

Fördelen är uppenbar. Har du fler cyklar behöver du inte flytta din enda mätare mellan dem, eller om du reser och hyr cykel så har du mätaren med dig. Problemet är lika uppenbart; Har du flera par skor…

Än så länge kan man bara förbeställa den och den funkar hittills bara om man kör med Speedplays pedaler och klossar. Men enligt uppgift jobbar man på att göra den kompatibel med fler pedaler.

Priset ligger på runt 1000 USD och man hamnar då i samma härad som de billigare mätarna på marknaden idag.

Läs mer på www.brimbrothers.com/

Kommentera