Cykling är den den nya golfen!

Ny statistik framtagen av Svenska Cykelförbundet visar att vi kan vara på väg mot ett rekordår vad gäller antalet cyklister som tecknat tävlingslicens. Den stora motionsboomen med cykel i fokus de senaste åren verkar göra att allt fler cyklister i Sverige även väljer att börja tävla.

Just nu finns fler än 30 000 i Cykelförbundets register, fördelade över 362 föreningar. 1995 så var antalet medlemmar 3760. Stor skillnad. Vi har inte någon statistik från golfförbundet, men vi gissar att utvecklingen där är den motsatta?

Så det kanske stämmer det som många säger? Cykling är den den nya golfen! Då många inte har skills nog att kombinera de båda sporterna (som Peter Sagan och hans kompis har i videon här nedan) så borde valet av sport vara lätt…


Vi tycker att det är kul att så många hittat till cykelsporten och ser gärna att fler personer börjar tävla på riktigt och inte bara i motionslopp. Så varför inte leta fram en lokal cykelklubb och ta det till nästa nivå? Om du inte redan gjort det alltså.


Här hittar du den kompletta listan över Sveriges cykelklubbar!
…eller i alla fall en lista över alla godkända cykeltröjorna från respektive cykelklubb i Sverige.  För du vill ju så klart gå med i ett snyggt lag också, eller hur?

Kommentera