Nytt år, nya hjälmar!

Trenden med aerohjälmar för linjelopp håller i sig. Och även om de första modellerna, som dök upp för ett par år sedan, såg ut som överdimensionerade svampar så börjar tillverkarna nu hitta formen.

didier_bontrager

2015 års stora trend ser ut att bli de nya, mer ventilerade aerohjälmarna. Cykelwebben har spanat lite i klungan och hittat några nyheter.

Vi satt såklart som klistrade vid live-strömmen från Tour Down Under igår och kunde där hitta följande i klungan.

Trek Factory Racings Calvin Watson kastade sig in i årets första utbrytning och på huvudet hade han en ny aeroprototyp från Bontrager.

watson_1

I samma utbrytning fanns Peter Kennaugh från Team Sky. Kennaugh sportade en Protone från italienska Kask. Den finns redan att köpa.

kask_kennaugh

Längre bak i fältet körde killarna i Lampre-Merida lite mer avvaktande med klungans kanske mest färgglada hjälm. Den här skapelsen från Suomy.

Suomy

Om det var hjälmen som hjälpte Marcel Kittel att ta hem årets första seger är oklart. Men klart är att den hårfagre tysken var först över mållinjen med sin nya hjälm. En fin framgång för laget och kul också för cykelsponsorn Giant som utökat sitt sponsorskap till att även innefatta just hjälmar. Här är lite bilder på det prototyp Marcel körde med.

giant2

marcel

Vi känner att passformen kanske behöver finslipas på en aning. Eller så är det Kittels frisyr som ställer till det.

Kommentera